Administrație

Elevii din Buzău vor fi duși la școli cu microbuzele

Municipalitatea buzoiană încearcă să rezolve problema aglomerării din preajma școlilor, atunci când părinții își aduc sau își iau copiii de la școli și se creează ambuteiaje în zonele unităților de învățământ. Sesizări numeroase s-au făcut ca Primăria să ia măsuri, dat fiind că unele străzi sunt de-a dreptul impracticabile la orele de vârf, cu mașini parcate aiurea sau lăsate pe „avarie”.

Constantin Toma și Alexandru Stoica

Mai nou, părinții care nu pot ajunge personal la școală să își ia copiii apelează la firmele de ridesharing, precum Bolt sau Uber, ai căror șoferi trebuie să identifice copilul descris de părinte sau să îl strige pe nume. În încercarea de a rezolva această problemă, Primăria Buzău a achiziționat 20 de microbuze electrice cu ajutorul cărora se va face transportul elevilor. Astfel, crede primarul Constantin Toma, nu se vor mai crea ambuteiaje și se va reduce destul de mult și poluarea aerului.

„La sfârșitul săptămânii trecute, am semnat, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența domnului secretar de stat Alexandru Marcel Stoica, buzoian, contractul intitulat «Modernizarea parcului de vehicule de transport public local, inclusiv infrastructura de alimentare electrică necesară». În fapt, este vorba de achiziția a 20 de microbuze electrice pe care dorim să le utilizăm pentru transportul elevilor, în valoare totală de circa șase milioane de euro. Prin această achiziție, încercăm să diminuăm transportul elevilor cu automobilele părinților, ceea ce va duce și la micșorarea traficului auto, dar și a poluării aerului”, a transmis primarul Toma, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare