luni, 28 septembrie 2020

Elevii cluburilor de robotică ale colegiilor „Vlahuță” și „Hasdeu” confecționează viziere pentru medicii buzoieni

Elevi de la Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” din Rm. Sărat și Colegiul Hasdeu din Buzău vin în sprijinul medicilor din județ aflați în prima linie în lupta cu COVID-19. Este vorba despre echipele de robotică ale celor două licee, care s-au oferit să confecționeze viziere pentru cadrele medicale din Spitalul Râmnicu Sărat și Spitalul Județean.

Echipa de robotică a Colegiului Național „Alexandru Vlahuță”, BoogeyBots, a început săptămâna aceasta producția de viziere. După realizarea primelor prototipuri, acestea au fost verificate de către Direcția de Sănătate Publică, iar distribuirea lor către cadrele medicale din Râmnicu Sărat a fost aprobată. Vizierele au fost realizate de elevii râmniceni cu ajutorul imprimantei 3D.

„Facem apel către sponsorii locali”

„Imprimanta clubului are capacitatea de a printa 10 viziere în 24 de ore (capacitatea de producție ar putea crește prin achiziționarea unor imprimante 3D suplimentare), utilizând filament special, iar scuturile transparente sunt asigurate, în momentul de față, de către Dugheana de Printuri cărora le mulțumim pentru suportul oferit. Primul set de 10 viziere a ajuns deja la spitalul din Râmnicu Sărat. Facem apel către deținătorii de imprimante 3D din Râmnicu Sărat și către sponsorii locali sau din împrejurimi. Rugăm persoanele care ne pot susține inițiativa prin donarea de materiale sau fonduri pentru achiziționarea acestora să ne contacteze prin urmă­toarele mijloace: pe pagina de Facebook BoogeyBots, la numărul de telefon +40 (766) 417 409 (numărul dl. Foarfecă Guniță, mentorul echipei) și pe adresa de mail [email protected] Mulțumim atât Nație Prin Educație, cât și tuturor echipelor pentru îndrumarea și sprijinul oferit!”, este mesajul elevilor clubului de robotică din Rm. Sărat.

Peste 130 de viziere pentru medicii de la Ambulanță

Totodată, hasdeienii Alex Șerbănică și Ioana Arădoaie au realizat, în numele clubului de robotică Homosapiens din care fac parte, 16 viziere pe care le-au donat deja medicilor de la Ambulanța Buzău. Cei doi hasdeieni spun că au preferat să ­ma­nufactureze vizierele, această variantă fiind una mai rapidă decât dacă le-ar fi realizat la imprimantă 3 D.

În momentul de față membrii clubului de robotică al Colegiului Hasdeu au realizat încă 120 de viziere, care urmează să fie donate cadrelor medicale buzoiene.

loading...
error: Content is protected !!