vineri, 16 aprilie 2021

Elevi de la Colegiul Agricol, în stagii de practică în Spania, timp de trei săptămâni

Elevi din cadrul Colegiului Agricol ,,Dr. C. Angelescu” au început, săptă­mâna trecută, stagiul de instruire practică de trei săptămâni în Granada-Spania, prin proiectul Erasmus+ VET – ,,Competențe și abilități noi pentru reușita profesională”.

Astfel, 14 elevi din clasa a X-a, de la profilul ,,Tehnician în activități de ­comerț” și 14 elevi din clasa a XI-a, de la profilul ,,Tehnician în gastronomie”, împreună cu patru profesori însoțitori, se dezvoltă din punct de vedere profesional și personal, cu scopul de a crește calitatea formării profesionale, de a lărgi orizontul cultural el elevilor, de a-și însuși valorile europene și nu în ultimul rând de a facilita integrarea acestora pe piața muncii.

,,Elevii vor dobândi cunoștințe și deprinderi de lucru pentru crearea și promovarea unor relații socio-profesionale mai puternice în clasă, a unui climat pozitiv în școală, atât pentru profesori, cât și pentru elevi. În cadrul proiectului, elevii învață să lucreze împreună pentru un rezultat bun de care să ne bucurăm cu toții. Dorim să le oferim elevilor o alternativă validă pentru instruirea practică, pentru a crește calitatea formării profesionale”, a precizat res­ponsabilul de proiect, prof. dr. ec. Alina Ștefănescu.

Elevii liceului buzoian s-au remarcat încă din primele zile ale stagiului prin seriozitatea și cunoș­tințele teoretice demonstrate la locurile de practică. Aceștia beneficiază de condiții deosebite de cazare și masă, având oca­zia să viziteze zilnic diferite obiective istorice din orașul Granada.

„Stagiile de formare profesională în străinătate îmbunătățesc procesul de tranziție de la educație și formare către piața muncii, consolidând, în același timp, cooperarea europeană în domeniul educației și formă­rii profesionale. Erasmus+ oferă elevilor noștri șansa de a se forma profesional și de a dobândi experiență la locul de muncă, dezvoltarea de noi abilități și competențe de comunicare într-o limbă străină”, spune directorul Colegiului Agricol „Dr. C. Angelescu”, prof. dr. ing. Daniela Carmen Codreanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...