ActualitateEducație

Elevă a Școlii „George Emil Palade”, dublă performanță la „naționale”

Eleva Maria Edu, din clasa a VI-a A a Școlii Gimnaziale „George Emil Palade” a câștigat o mențiune la faza națională a concursului <Made for Europe>. Înaintea acestui rezultat, ea a reprezentat cu succes  unitatea de învățământ buzoiană și la faza națională a Olimpiadei de Educație Tehnologică, unde a obținut premiul al II-lea.

 „Misiune îndeplinită pentru junioara echipei <Made for Europe> a Buzăului participantă la faza națională. Prestația remarcabilă a Mariei a determinat membrii juriului să acorde 2220 puncte produsului educațional <The Future Table>, realizat în cadrul proiectului Erasmus+ KA2, STEAM like Leonardo”, a  spus directorul Camelia Timofte. Directoarea școlii buzoiene povestește că meritul elevei Maria Edu este cu atât mai mare în obținerea acestui rezultat cu cât „a prezentat ceea ce colegii ei mai mari au realizat, nefiind membră a echipei la acel moment. Cum elevii de atunci ai școlii reprezintă alte instituții de învățământ  în prezent, absolvind între timp clasele gimnaziale, Maria a preluat rolul lor și a făcut-o cu un profesionalism desăvârșit”, spune prof. Camelia Timofte.

Conducerea Școlii Gimnaziale George Emil Palade mulțumește pentru reușită tuturor celor care au contribuit la obținerea acestui rezultat: „Felicitări, Maria! Mulțumim echipei extinse care a conlucrat la această reușită – părinții Mariei, dar și fratelui Andrei, clasa a VIII-a C, un alt premiant al etapelor naționale ale olimpiadelor școlare de anul acesta”.

„Made for Europe” este un concurs național care are ca scop prezentarea, evaluarea și premierea celor mai reușite produse rezultate în urma implementării tuturor proiectelor finanțate de Comunitatea Europeană prin programele europene. Acesta cuprinde două etape: una județeană și una națională, și se desfășoară anual, de regulă în luna martie, în concurs fiind înscrise produsele realizate în anul școlar precedent.

Articole similare