Educație

Elev buzoian admis la Mate-Info cu media 2,89

Sâmbătă, 24 iulie, au fost afișate rezultatele primei repartizări computerizate pentru absolvenții de clasa a VIII-a. În acest an, Buzăul se află într-o situație inedită. Spre deosebire de anii trecuți, când numărul elevilor care nu erau repartizați în licee era destul de mare, fiindcă aceștia nu completau corect fișele de înscriere, anul acesta toți elevii au fost repartizați. Mai mult, la nivelul județului au rămas neocupate 151 de locuri, în zece licee.

Astfel, la Buzău, 1.893 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost admiși în învățământul liceal de stat în prima etapă de repartizare computerizată. 1.322 de candidați au fost admiși la filiera teoretică, iar 634 de candidați la filiera tehnologică. În etapele anterioare repartizării computerizate au fost admiși 276 de elevi la specializările vocaționale, 50 de elevi pe locurile rezervate candidaților de etnie romă, iar 13 elevi au fost admiși pe locurile rezervate elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES). De asemenea, 509 elevi au fost înscriși pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional, iar 30 de elevi s-au înscris pe locurile alocate pentru învățământul dual.

Chiar dacă, la nivelul județului, Colegiul Național ,,B.P. Hasdeu” a avut cele mai mari medii de admitere, la fel ca în fiecare an, la ni­vel național acesta nu a reușit să se intre în Top 10 licee. La fel ca anul trecut, Colegiul Național ,,Sfântul Sava” din București rămâne în fruntea clasamentului cu media de admitere 9,84 la specializarea Matematică-Informatică (bilingv). Anul trecut, la acest Colegiu s-a intrat cu media 9,98, tot la specializarea Matematică-Informatică. Următoarele locuri sunt ocupate de Colegiul Național ,,Gheorghe Lazăr”  din București și Colegiul Național ,,Sfântul Sava”, cu medii de 9,79, 9,73, 9,72 și 9,70 la specializările Matematică-Informatică și Științe ale Naturii. Top 10 este încheiat tot de Colegiul Național ,,Sfântul Sava” din București, cu media 9,64 la specializarea Matematică-Informatică.

La Buzău, mediile de admitere au fost mai mici comparativ cu anul trecut. La specializarea Matematică-Informatică Bilingv, ultima medie de admitere a fost 9,40 la Colegiul Național ,,B.P. Hasdeu”, iar la specializarea Filologie, ultimul elev admis a avut media 8,74, la același liceu. Liceele tehnologice au fost cele care au înregistrat cele mai mici medii de admitere din Buzău. Au fost elevi care au fost repartizați în aceste unități cu medii de 3 sau 4. Cu toate acestea, medii de 3 au fost înregistrate și în liceele teoretice. Cea mai mică medie a fost 2,89, a unui elev care a fost admis la Liceul Teoretic din Nehoiu, pe specializarea Matematică-Informatică. Prin urmare, profesorilor de la aceste licee le va fi foarte greu să aducă acești elevi la nivelul de a fi capabili să treacă cu brio peste proba de la bacalaureat care îi așteaptă peste patru ani.

Articole similare