Economic

Electrica Furnizare anunță condițiile de acordare a facilităților pentru plata facturilor

Electrica Furnizare a demarat o serie de optimizări ale sistemului informatic de facturare, care să permită evidențierea, în cadrul facturilor de energie, a compensării, plafonării, exceptării de la plată și a măsurilor de protecție a consumatorilor vulnerabili.

Astfel, după citirea echipamentelor de măsurare și a regularizării consumului, urmează ca facilitățile să fie acordate clienților retroactiv și integral. „Deși facturile de energie electrică și gaze naturale emise de Electrica Furnizare, aferente consumului realizat în intervalul noiembrie 2021 – decembrie 2021, nu conțin, momentan, mențiuni cu privire la plafonare, compensare, exceptare de la plată și măsurile de protecție a consumatorilor vulnerabili, compania își asigură clienții de faptul că vor beneficia de facilitățile prevăzute de lege pentru toată perioada de aplicare a acestora. Facilitățile neacordate de la începutul lunii noiembrie 2021 și până în prezent vor fi oferite clienților noștri, retroactiv și integral, după citirea echipamentelor de măsurare a energiei, odată cu regularizarea consumului pentru întreaga perioadă de aplicare a măsurilor de sprijin, respectiv noiembrie 2021 – martie 2022”, se arată în comunicatul companiei.

De asemenea, compania a creat o pagină dedicată informării acestora cu privire la facilitățile acordate consumatorilor, care poate fi accesată AICI

Articole similare