Sport

Egal echitabil cu Dinamo

Gloria obține un punct, pe „Arcul de Triumf”

Gloria a debutat cu o remiză în play-off-ul de Liga 2, 1-1 pe terenul lui Dinamo, după un joc în care buzoienii au demonstrat că drumul la București n-a fost doar un pelerinaj până la Mănăstirea Cașin, lăcaș de cult vecin cu stadionul „Arcul de Triumf”.

Dinamo a început meciul în atac, încurajată de peste 7.000 de fani, însă elevii lui Mihalcea s-au apărat calm, micșorând foarte bine spațiile dintre cele două linii. Dinamo a avut, totuși, prima mare ocazie, în minutul 24, după o combinație care l-a lăsat nemarcat pe Neluț Roșu, la unsprezece metri. Veteranul a preluat calm pe piept, însă a șutat din voleu, din cădere, peste poarta lui Stoian.

Mai pragmatici, oaspeții au înscris primii, la capătul unui contraatac pornit de Lazăr și finalizat de Boiciuc. Vârful moldovean a primit balonul în careul advers, l-a ridiculizat pe Bena și a șutat imparabil, de la șase metri. Era 1 la 0 pentru Gloria spre deliciul celor câteva zeci de fani ai Peluzei Crâng, prezentă pe arena din Bulevardul Mărăști.

Din păcate, buzoienii n-au reușit să intre la cabine în avantaj. Ahmed Bani, găsit nepermis de liber de Dani Iglesias, a șutat imparabil de la șaisprezece metri, în plasa laterală a lui Relu Stoian, reușind golul etapei.

După pauză, jocul n-a mai avut același ritm ca-n prima repriză. Gloria putea să puncteze în minutul 56, prin același Boiciuc, însă șutul acestuia a lovit bara. Și Dinamo a irosit o oportunitate uriașă, în minutul 63, după ce Pop a reluat din șase metri, cu capul, în bară. Până la final, cele două adversare n-au mai forțat, mulțumindu-se cu egalul.  Ambele urcă în clasament, pe locurile 4 și 5, devansând-o pe Unirea Dej, învinsă de Steaua.

  • GLORIA: Relu Stoian – Bogdan Oteliţă, Daniel Vîrtej, Kamil Wiktorski, Robert Sălceanu, Pablo Gaitan, Dinko Trebotic (46′ – Andrei Pandele), Dragoş Lazăr (76′ – Valentin Munteanu), Răzvan Greu (46′ – Dudu), Viktor Angelov (65′ – Alexandru Șuteu), Alexandru Boiciuc (86′ – Valentin Alexandru).
  • DINAMO: Dujmovic – Bena, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr (Moura – 52′) – Gorka Larrucea – Dav. Irimia (Delciu – 82′), N. Roșu (Demici – 82′), Daniel Iglesias, Bani – Țîră (Al. D. Pop – 55′).

Articole similare