Economic

Acțiuni Gastronom vândute cu 3,16 milioane de lei

Joi, 17 martie 2023, în sistemul Bursei de Valori Bucureşti a fost înregistrată o tranzacţie specială (XDS1) cu 31.622 de acţiuni ale Gastronom Buzău (simbol bursier GAOY), companie care se ocupă cu închirierea spaţiilor comerciale, în valoare de 3,16 milioane de lei, conform datelor BVB. Schimbul a fost încheiat la un preţ de 100 de lei pe acţiune, în creştere cu 13,6 la sută comparativ cu şedinţa anterioară.

Pachetul de acţiuni coincide cu deţinerea de 10,3 la sută a fondului Broadhurst Investments, condus în România de omul de afaceri Andrei Siminel, cel care controlează brokerul de retail TradeVille şi Libra Internet Bank, printre altele.

Gastronom Buzău este controlată în proporţie de 81,8 la sută de Ddn Global SRL, societate deţinută integral de Niculae Duşu, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Constanţa. Puţin peste 4 la sută din acţiunile GAOY sunt deţinute de alţi investitori.

Anul trecut, Ddn Global SRL a cumpărat 70,3 la sută din Gastronom Buzău de la SIF Transilvania (astăzi Transilvania Investments Alliance). Anterior, societatea avea o deţinere de 10,3 la sută.

De la începutul acestui an, acţiunile GAOY se tranzacţionează în creştere cu 31,3 la sută, pe fondul unor tranzacţii de 3,3 milioane lei, iar în ultimul an au un avans de 27,5 la sută, pe un rulaj de 4,3 milioane lei. Emitentul are o capitalizare de 27 milioane lei, arată datele BVB.

În primele nouă luni din 2022, Gastronom a avut un profit net de 966.900 de lei, în creştere cu 18,5 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2021, la afaceri de 1,8 milioane lei, cu 6 la sută mai mari, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar trimestrial.

Despre DDN Global SRL

Potrivit Registrului Comerţului, DDN Global SRL a fost înfiinţată în 2007 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social al firmei este de 4.458.800 de lei, integral vărsat, compus din 445.880 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei.

Asociat unic al societăţii este Nicolae Duşu, funcţia de administrator fiind deţinută de Florin Tănase, cel care a preluat această funcție și la Gastronom Buzău, începând cu luna aprilie a anului trecut. Conducerea executivă este asigurată de un director care-și exercită atribuțiile în baza contractului de mandat încheiat cu Consiliul de Administrație. Directorul societății GASTRONOM S.A. este economistul Liliana Popa.

Activitatea principală a societăţii DDN Global SRL este, conform codificării, „încheierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. Printre activităţi secundare se numără dezvoltare (promovare) imobiliară, lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, lucrări de construcţie a căilor ferate de suprafaţă şi subterane, construcţia de poduri şi tuneluri, lucrări de construcţie a proiectelor utilitare pentru fluide, lucrări de construcţie a proiectelor utilitare pentru electricitate şi telecomunicaţii, lucrări de construcţie a altor proiecte inginereşti, lucrări de instalaţii electrice, lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat, alte lucrări de instalaţii pentru construcţii, lucrări de ipsoserie, lucrări de tâmplărie şi dulgherie, lucrări de pardosire şi placare a pereţilor, lucrări de vopsitorie, zugrăveli şi montări de geamuri, alte lucrări de finisare, alte lucrări speciale de construcţii, comerţ cu ridicata nespecializat, comerţ cu amănuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioşcurilor şi pieţelor, activităţi de servicii anexe pentru transporturi terestre, hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată, restaurante, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor şi altele.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker