ActualitateEducație

FOTO / Educație rutieră la Secția Pediatrie a Spitalului Județean

Polițiști ai Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au desfășurat astazi, 14 septembrie, o acțiune de educație rutieră la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Vizita polițiștilor a avut scopul de a preveni accidentele rutiere și de a-i informa pe copiii internați în Secția de Pediatrie și Chirurgie Infantilă a spitalului care sunt regulile de circulație rutieră.

La această acțiune au fost prezenți comisar șef Silviu Dinu, inspector șef al Serviciului Rutier Buzău, comisar de poliție Adrian Roșioru, agent de poliție, Bianca Andrei, subinspector de poliție Anduța Stancu și Iuliana Georgiana Roșioru, președintele Asociației de Întrajutorare „Ionașcu Filofteia Dănuța” Buzău. Din partea Spitalului Județean de Urgență Buzău au fost prezenți ec. Claudiu Damian, manager, dr. Ștefania Manolescu, director medical, dar și cadre medicale din secțiile vizitate.

Claudiu Damian, manager al S.J.U. Buzău a mulțumit  polițiștilor pentru această inițiativă inedită, pe care o consideră utilă atât pentru copiii internați, cât și pentru părinții acestora. „Mulțumesc Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Serviciul Rutier, pentru această inițiativă. Am dorit să realizăm această acțiune de mai mult timp, însă, fiind pandemia, s-a tot amânat, însă de data aceasta am pus în practică colaborarea noastră. Avem o colaborare veche și eu zic fructuoasă, după cum vedeți. De data aceasta, nu avem niciun copil internat ca victimă a unui accident rutier și asta ne bucură. Inițiativa dânșilor este de prevenire și de a îndruma copiii, ce ar trebui să facă, să respecte legea și conduitele ei. Le mulțumesc și sper ca aceste acțiuni să fie din ce în ce mai multe, ca să venim în sprijinul copiilor”, a spus directorul Claudiu Damian.

La sfârșitul vizitei, copiii internați în Secția Pediatrie și Chirurgie Infantilă au primit câte un ghid de educație rutieră, jocuri și creioane colorate din partea cadrelor I.P.J. Buzău.

Articole similare