marți, 22 septembrie 2020

Echipa feminină de handbal dă lovitură după lovitură în perspectiva sezonului viitor

• 4 jucătoare, deja transferate de Gloria

Pauza cauzată în întreg sportul de pandemia de coronavirus este folosită de echipa feminină de handbal pentru a pregăti noul sezon. După cum se prezintă situația, sunt puține șanse ca actualul campionat, întrerupt acum aproape trei săptămâni, să mai poată fi reluat. În așteptatea unor vești ceva mai bune, Gloria a început să-și pregătească strategia pentru noul sezon și s-a arătat foarte activă pe piața transferurilor.

Stafful grupării din Crâng a anunțat perfectarea a patru transferuri în perspectiva viitorului campionat: muntenegrencele Dijana Ujkic și Bobana Klikovac, macedoneanca Elena Livrinikj și tânăra româncă Patricia Moraru.

Prima dintre ele, extremă dreapta care a evoluat în acest sezon la Măgura Cisnădie, a declarat pentru site-ul macedonean de handbal mnerukomet.me că: ,,Sunt fericită să semnez pentru un club care va juca probabil în Cupa EHF în sezonul viitor și care m-a dorit și în sezonul trecut. Aștept cu nerăbdare să-mi cunosc noua echipă unde, sunt sigură, voi avea mai multe minute de joc”.

Două plecări certe: Blazek și Khouildi

În același timp cu sosi­rile, Gloria va pierde pentru noul sezon două jucătoare de bază. Portărița austriacă Petra Blazek și centrul tunisian Ines Khouildi au semnat deja pentru echipa germană Thuringer. Sunt semnale că și alte jucătoare vor pleca, după cum, de asemenea, lista sosirilor rămâne deschisă.

Iată o scurtă prezentare a celor patru jucătoare care vor îmbrăca din toamnă tricoul Gloriei:

DIJANA UJKIC, Muntenegru, extremă dreapta, 23 de ani

– A evoluat 4 sezoane în Liga Campionilor pentru celebra Buducnost Podgorica (2015-2019), pentru care a înscris 52 de goluri. A venit apoi în România, unde a jucat în acest sezon la Măgura Cisnădie. Este componentă a naționalei Mun­tenegrului, pentru care a bifat 36 de selecții și tot atâtea goluri marcate.

 

BOBANA KLIKOVAC, Muntenegru, pivot, 24 de ani

– După câteva experiențe în Ungaria, la Debrecen, Fehervar și ­Fe­rencvaros, pivotul munte­negrean a ajuns la SCM Craiova, cu care a câștigat în 2018 Cupa EHF. Ca și Ujkic, și Klikovac este jucătoare de echipa națională, avâng 16 selecții și 11 goluri pentru naționala Muntenegrului.

ELENA LIVRINIKJ, Macedonia, inter stânga, 27 de ani

– Transfer foarte bun pentru Gloria, interul stânga din Macedonia cunos­când foarte bine handbalul românesc. A evoluat 3 sezoane (2016-2019) la CSM Galați, apoi în actualul sezon s-a transferat la Rapid București, unde a devenit una dintre golgeterele Ligii Naționale, cu 66 de goluri. Componentă a naționalei Macedoniei, Livrinikj are 29 de selecții și 30 de goluri pentru această reprezentativă.

PATRICIA MORARU, inter stânga, 19 ani

-Tânăra handbalistă, componentă de bază a naționalelor de junioare când evolua la CSM București, Patricia Moraru și-a făcut debutul în lumea mare la Universitatea Cluj, în acest sezon. S-a făcut în scurt timp remarcată, fiind și una din marcatoarele constante ale echipei, cu 56 de goluri reușite până în momentul întreruperii campionatului.

loading...
error: Content is protected !!