Sport

E și Gloria lider la ceva!

Prepeliță, cel mai inspirat la schimbări în acest sezon al ligii secunde

Modificările  efectuate de antrenori în timpul unui meci de fotbal sunt menite, de cele mai multe ori, să schimbe cursul jocului în favoarea echipei pe care aceștia o conduc. Fie că e vorba de o ajustare tactică,  de aducerea unui plus de energie sau de un răspuns la schimbările adverse, înlocuirile își au rolul lor în dinamica partidei. Chiar și cele așa-zis strategice, cu ajutorul cărora se trage puțin de timp, pentru conservarea unui rezultat. Ei bine, într-o anchetă întreprinsă de Federația Română de Fotbal, Andrei Prepeliță este de departe cel mai inspirat tehnician al sezonului de toamnă, fostul internațional fiind creditat cu faptul că a stat în spatele celor mai multe înlocuiri transformate în goluri, pentru Gloria. Buzăul are opt din cele 19 reușite venite de la fotbaliști care începuseră partidele pe bancă.

Andreas Mihaiu, Adi Chică Roșă, Cristi Dumitru, Ionuț Șerban, Dominik Radic, Marko Pervan și Vali Dumitrache sunt jucătorii care au înscris după ce au fost trimiși pe teren după fluierul de start. Mihaiu are două reușite din această postură, cu Metaloglobus și CSA Steaua.

În ciuda acestei statistici, atacul Gloriei nu se numără printre cele mai prolifice din Liga 2. Cu un total de 19 reușite, Buzăul e abia pe locul 7, fiind depășit la acest capirol inclusiv de echipe din afara play-off-ului, precum CSM Reșița, Ceahlăul sau Chindia.

Din fericire, ar spune unii, paradigma conform căreia atacul este cea mai bună apărare nu se aplică în eșalonul secund. Liderul Șelimbăr are doar 17 goluri înscrise, iar Unirea Slobozia, echipa de pe locul al treilea, 15. Cele două grupări dețin, spre deosebire de Gloria, avantajul unor apărări „beton”, cu opt, respectiv șase goluri încasate, față de cele 17 primite de echipa din Crâng.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker