Cultură

Duminică începe Festivalul ,,Buzăul lui Marghiloman”

Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman” îi așteaptă și în această săptămână pe copii pentru a se bucura de atelierele pregătite special pentru ei. Astfel, în fiecare zi, copiii sunt așteptați la Școala din Parc pentru a se bucura de ateliere diferite și acti­vități cum nu s-au mai văzut la Buzău.

De asemenea, precum în fiecare week-end, și la acest final de săptămână în Parcul Tineretului vor fi difuzări de filme. Astfel, vineri, pentru că este seara dedicată copiilor, buzoienii pot viziona ,,Cenușăreasa” dublat în limba română, sâmbătă se pot bucura de filmul ,,Vrei să te însori cu mine?”, iar duminica de început a lunii august aduce în fața buzoienilor filmul ,,Omul-Furnică”.

Pentru că Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman” derulează în această perioadă mai multe proiecte culturale și ­educative pentru toate ­cate­goriile de public, sâmbătă, 31 iulie, la Vila Albatros-Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman” buzoienii sunt invitați la un spectacol de teatru, cu accesul gratuit!

Finalul săptămânii îi așteaptă pe buzoieni în Parcul ,,Alexandru Marghiloman” pentru a da startul unui nou festival, ,,Buzăul lui Marghiloman”. În ­des­chiderea festivalului buzoienii se vor bucura de un concert marca VAMA. Festivalul, aflat la prima ediție, cinstește memoria lui Alexandru Marghiloman și se va desfășura pe parcursul unei luni pline de concerte, spectacole de teatru și improvizație, filme de artă, mâncare și băutură de calitate, într-o atmosferă relaxantă și de bun gust, după cum ne asigură organizatorii.

Festivalul se va desfă­șura cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Prin urmare, cei care vor participa vor fi nevoiți să facă dovada fie a  vaccinării, fie a unui test PCR executat cu 72 de ore înainte cu rezultat negativ, fie a unui test antigen efectuat cu 24 de ore înainte la un laborator autorizat sau dovada ­me­dicală că se află între a 15-a și a 180-a zi de când au avut boala. În lipsa acestor dovezi, buzoienii nu vor putea participa la festival.

Articole similare