Administrație

Cum se va desfășura campania pentru referendum

Din punct de vedere administrativ, cele două dominante ale acestei veri vor fi șantierele în lucru ale municipiului și campania de informare în vederea referendumului din 26 septembrie, a anunțat viceprimarul Ionuț Apostu la ultima conferință de presă a organizației județene a Partidului Social Democrat. El a spus că această campanie nu va fi una de partid, ci una de ,,implicare a tuturor buzoienilor”.

,,Vom avea o campanie de informare ce se va derula pe o perioadă de două luni de zile, de săptămâna viitoare (din această săptă­mână, n.r.) până în ziua ­re­ferendumului, pentru că nu suntem constrânși de acele prevederi ale Legii electorale. Campania de informare se va derula strict din punct de vedere al comunității, nu va fi o campanie de partid, ci una de implicare a tuturor buzoienilor în acest demers de dublare a teritoriului municipiului Buzău”, a spus Apostu.

El a anunțat că, în premieră, municipalitatea va organiza mai multe dezbateri publice: ,,Campania va cu­prinde, pe lângă mijloacele clasice pe care le știți – panouri, bannere, broșuri de informare -, ca noutate pentru o campanie electorală, organizarea a cinci-șase dezbateri publice, fie în diverse zone ale orașului, în cartiere, dar și dezbateri în amfiteatrul din Parcul Tineretului, unde toți cetățenii municipiului vor fi invitați să discute cu reprezentanții administrației locale și, sperăm noi, cu mari personalități atât buzoiene, cât și personalități cu impact național, astfel încât să explicăm tuturor cetățenilor importanța acestui referendum pentru viitorul comunității noastre. Totodată, ne dorim ca o parte separată a acestei campanii de informare să fie derulată prin intermediul rețelelor de socializare, dar și prin presa locală și națională, pentru că vrem ca, până la 26 septembrie, toți buzoienii să înțeleagă importanța acestui referendum”, a mai spus viceprimarul Ionuț Apostu.

Articole similare