Sport

Duel al generațiilor, tranșat în favoarea Marinei Baboi

Finele lui ianuarie este poleit în aur pentru Marina Baboi, după ce sprintera din Buzău și-a adjudecat ambele probe de sprint la Cupa României Indoor. Atleta de la Gloria a câștigat sâmbătă finala la 60 m plat, după o cursă finalizată în mai puțin de 7,5 secunde.

Duminică dimineață, în proba de 200 metri, Marina a mai bifat o medalie de aur, rezultat anticipat, de altfel, de mai toți specialiștii. Tânăra buzoiancă le-a devansat pe Ștefania Balint și pe Alina Valentina Barbu în lupta pentru prima treaptă a podiumului.

În această competiție, Marina a trebuit să „lupte” împotriva noii generații, fiind singura sprinteră născută înainte de anul 2000, celelalte viteziste venind pe lume după anul 2003 (200 m), respectiv 2005 (60 m). Marina mai are în palmares patru Cupe ale României, dar în aer liber, două la 100 m și două la 200 m.

Cupa României Indoor, găzduită în premieră de Sala „Ioan Soter” a înlocuit prima etapă a Naționalelor pentru Seniori, Under 23 și Under 20. Competiția a fost difuzată live, pe contul de facebook al Federației Române de Atletism.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker