Economic

Drumul Vinului, destinație nouă cu mare succes turistic

În acest an, destinațiile turistice s-au bucurat de foarte mulți turiști, compa­rativ cu anul 2020. Travel­minit.ro arată că românii s-au orientat anul acesta către destinații care nici nu existau în urmă cu ceva ani pe harta turistică a țării noastre. Astfel, românii nu s-au orientat doar spre litoral sau Valea Prahovei, așa cum eram obișnuiți, ci și-au îndreptat atenția și spre alte zone mai puțin populare, care s-au dezvoltat accelerat în ultimii ani și care, odată des­coperite, s-au bucurat de tot mai mulți vizitatori.

Printre aceste noi destinații se numără și localitățile de pe Drumul Vinului. În ultima perioadă a fost acordată o atenție mai sporită turismului vini-viticol, astfel că multe dintre localitățile de pe Drumul Vinului sunt acum pe lista destinațiilor de vacanță ale românilor care iubesc degustările de vinuri. Multe dintre cramele care sunt amplasate în zone cheie oferă acum și cazare, astfel încât toți cei care trec pragul să se poată bucura în voie de împrejurimi și de soiurile aparte de vinuri cu care se mândresc oamenii locului. Este, de exemplu, cazul cramei Ceptura sau cramei Basilescu.

Drumul Vinului este un traseu turistic care se întinde pe 50 de kilometri, în care sunt incluse obiective specifice domeniului viticol, dar și cetăți sau mănăstiri. Astfel, traseul are, în județul Buzău, ca punct de plecare localitatea Vernești și de finalizare comuna Săhăteni. Între acestea se vizitează destinații precum Castrul roman de la Pie­troasele – unde a fost des­coperit Tezaurul „Cloșca cu puii de aur” -, cramele brâncovenești de la Merei, Mă­năstirea Ciolanu sau Tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura și alte obiective. Eeste un traseu care îmbină istoria, natura, arta, religia și viticultura într-un mod ine­dit și e recomandat să fie realizat în sezonul cald.

Poate cea mai cunoscută dintre destinațiile turistice care nu existau în urmă cu două decenii, Mamaia Nord, este astăzi una dintre cele mai efervescente zone de pe litoralul românesc, în fiecare an fiind inaugurate noi hoteluri, cluburi, terase și restaurante foarte populare în rândul turiștilor dornici de distracție. Mamaia Nord găzduiește de ceva ani și unele dintre cele mai mari concerte și evenimente internaționale din Europa de Est, cum ar fi celebrele festivaluri Sunwaves sau Neversea. Deși se raportează la un sezon scurt, prețurile ajung aici și la peste 2.000 lei pe noapte pentru o cameră dublă. Cu toate acestea, mulți dintre români preferă zonele mai liniștite și consideră că litoralul româ­nesc a devenit un cartier rezidențial de lux.

Celelalte destinații turistice de top care nu existau în urmă cu 20 de ani sunt Suita de sate săsești din Transilvania, în special satele Viscri și Criț, Zona Tarnița cu satele Râșca, Mărișel și Gilău, satul Breb din Maramureș, zona Vișeu, Lunca de Sus, Harghita și satele Tălișoara, Micloșoara și Valea Zălanului din Covasna.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker