Administrație

Drumul către cascada Pruncea va fi asfaltat

Responsabilitatea titlului de geoparc UNESCO dat Ținutului Buzăului atârnă greu pe umerii Consiliului Județean, care s-a angajat să pună în valoare obiectivele turistice cuprinse în arealul de interes. Deși Buzăul se poate lăuda cu atracții turistice foarte frumoase, cu încărcătură istorică sau formațiuni geologice unice, adesea drumurile sunt cele care îi descurajează pe turiști din a le vizita.

Unul dintre obiectivele cu potențial turistic enorm este cascada Pruncea, din satul Cașoca, comuna Siriu, la care se poate ajunge doar parcurgând un drum forestier destul de solicitant pentru cei ce nu au autoturisme adecvate traseului de patru kilometri. Lucrurile se vor schimba, însă, iar Consiliul Județean va lua în administrare tronsonul de drum pentru a-l asfalta și pentru a pune cascada Pruncea pe harta atracțiilor din Buzău.

„Se aprobă solicitarea de dare în administrarea Consiliului Județean Buzău din administrarea Consiliului local al comunei Siriu, a două sectoare din drumurile de interes local DC 64 și D.E.1, având următoarele date de identificare: DC 64, de la km 1+000 până la Km 2+012, având lungimea de 1,012 Km; D.E.1, de la km 0+000 până la km 4+317, având lungimea de 4,317 km. Darea în administrare este valabilă pe o perioadă de 5 ani și se realizează în scopul modernizării acestor sectoare de drum pentru punerea în valoare a obiectivului turistic «Cascada Pruncea»”, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean.

Cascada Pruncea este una de mici dimensiuni, înregistrând doar cinci-șase metri cădere, dar care impresionează prin zona ascunsă în care este poziționată. Legenda spune că peretele din partea stângă a cascadei are o deschizătură ce era folosită drept ascunzătoare de haiducii locali din vremea lui Tudor Vladimirescu, cu precădere de către Negoiță Gheorghilaș, haiduc originar din zona Cislăului.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker