Politic

Drept la replică / Avrămescu: „Analiza jurnalistică ce se regăsește în publicația OPINIA a fost făcută cu rea-intenție la adresa mea”

Realitatea care trebuie să ne preocupe este cea care îi descrie pe oamenii care nu mai au loc în Spitalul Județean Buzău și sunt nevoiți să rămână în curtea spitalului, în autoturismele personale, unde primesc aer prin tuburi de oxigen montate lângă mașini.

Am ales să abordez această realitate, acest ADEVĂR, în contextul în care, ieri, am reclamat poziția celor de la USR care au mințit spunând că PNL ar împiedica votul din Camera Deputaților pentru Legea Certificatului Verde.

Am fost surprins să observ că reacția mea a avut parte de o interpretare jurnalistică, mai puțin fericită, despre faptul că m-aș fi poziționat împotriva USR, în ciuda negocierilor colegilor mei liberali care continuă să găsească o soluție pentru refacerea coaliției de guvernare cu USR. Mai mult de atât, în articol se lasă de înțeles că aș fi transmis un mesaj împotriva USR pentru că aș avea o relație apropiată cu cei de la PSD. Este evident că analiza jurnalistică ce se regăsește în publicația OPINIA a fost făcută cu rea-intenție la adresa mea, chiar dacă reacția mea la adresa USR, în legătură cu speța mai sus menționată, a fost susținută inclusiv de președintele grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, deputatul Gabriel Andronache.

Așadar, ceea ce eu, dar și colegii mei, am semnalat face referire la un fake-news pe care l-a răspândit USR și pe care ne-am dorit să-l demontăm, mai ales că PNL a inițiat, susține și își asumă Legea Certificatului Verde și nu se punea problema de amânarea votului (așa cum acuză USR), însă trebuie să respectăm procedura și să așteptăm concluzia dezbaterilor de la nivelul comisiilor parlamentare din Camera Deputaților.

Revenind la ce este cu adevărat important pentru buzoieni, revenind la adevărul care doare, cred că e mai importantă mobilizarea tuturor, a administrațiilor locale, a politicienilor, presei, a tuturor celor care pot ajuta să depășim pandemia cu pagube cât mai mici. Așadar, în condițiile în care la ora aceasta, Buzăul numără 699 de oameni care au murit după ce au pierdut lupta cu virusul COVID19, consider foarte puțin importantă interpretarea jurnalistică despre ce intenții politice ar fi ascunse într-o postare de a mea pe facebook.

Am decis să reclam fake-news-ul USR, mai ales că ne găsim într-o perioadă istorică care a creat oricum multă panică în rândul populației, iar jocurile politice nu-și au rostul, ba chiar devin periculoase pentru comunitatea noastră. Consider că se impune unirea de forțe în sprijinul românilor și „râca” politică să fie lăsată deoparte, măcar până când România își revine din războiul cu pandemia. Cert este că, în ciuda piedicilor, Guvernul PNL continuă campania provaccinare având în vedere că soluția vaccinării întâmpină încă reticența unei bune părți a populației.

Un comentariu

Articole similare