ActualitateCultură

Ar fi împlinit 70 de ani…

Omagiu la un an de la trecerea în eternitatea poetului Lucian Mănăilescu

Biblioteca Județeană aduce un pios omagiu poetului Lucian Mănăilescu la un an de la trecerea în eternitate. Același lucru îl fac și prietenii săi. Poetul și jurnalistul  Nistor Tănăsescu a scris pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: „O lacrimă, astăzi, pentru excepţionalul prieten, poet, jurnalist şi fotograf buzoian Lucian Mănăilescu, plecat dintre noi în urmă cu un an, ca să descopere şi să imortalizeze şi celelalte dimensiuni ale veşniciei!”.

Cu un an în urmă, pe 4 noiembrie, Lucian Mănăilescu, poet, publicist, editor, membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 2006, a plecat spre stele. Pe pe 11 noiembrie, ar fi împlinit 70 de ani.

Ni-l amintim cu toții ca redactor al publicațiilor locale „Viața Buzăului”, „Informația Buzăului”, „Muntenia”, al publicației „Amprenta”, editată de Inspectoratul de Poliție, redactor-șef al săptămânalului „Jurnalul de Buzău”.  A fost și consilier cultural al primarului din orașul Mizil și redactor-șef al revistei lunare de cultură „Fereastra” . S-a ocupat de realizarea și redactarea almanahului „Renașterea Buzoiană” și a Almanahului cultural” care apărea la Mizil. Tot la Mizil a organizat nouă ediții ale Festivalului Național de Literatură „Agatha Grigorescu – Bacovia”.

​A debutat cu versuri în revista „România literară” încă din adolescență (1968), iar apoi a colaborat, atât cu poezie cât și cu proză, la „Luceafărul”, „Cronica” de la Iași, „Viața românească”, „Vatra veche” de la Târgu Mureș, „Poesis” de la Satu Mare, „Actualitatea culturală” din Lugoj, „Spații culturale” de la Râmnicu Sărat, „Bucureștiul literar și artistic” și la alte publicații culturale.

Pe lângă textele semnate cu propriul nume a mai semnat și cu pseudonimele: Mihai Băceanu, Florin Ursuleanu, Eugen Pelmuș, Alexandru Noapteș.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker