Administrație

Două târguri de Crăciun, două abordări diferite

Pentru prima oară de când se organizează târg de Crăciun la Buzău, în apropierea Sărbătorilor de iarnă, anul acesta avem două astfel de evenimente, organizate atât de Primărie, cât și de Consiliul Județean. Primăria Buzău a mutat Târgul de Crăciun din Piața Daciei în Parcul Crâng, municipalitatea făcând acest lucru mai mult de nevoie, dat fiind că centrul orașului este șantier în lucru.

Astfel, târgul s-a unit cu Orășelul Copiilor și, deși mulți buzoieni s-au arătat sceptici inițial față de acest plan, se pare că până la urmă a ieșit peste așteptările tuturor, dat fiind numărul mare de oameni care intră pe poarta parcului buzoian. Unii părinți i-au transmis și mesaje de laudă primarului, spunând că cei mici sunt încântați peste măsură de amenajările distractive. Târgul de Crăciun organizat de Primărie este unul destul de amplu și de bine pus la punct, cu numeroase prestații ale artiștilor de muzică populară și ușoară, atât din Buzău, cât și din restul țării.

De cealaltă parte, și Consiliul Județean și-a făcut propriul târg de Crăciun anul acesta, dar, deși tematica este aceeași, abordarea diferă. Locația este una mai retrasă, respectiv, Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”, în parcul din spatele fostului Spital de Chirurgie, trecut printr-o renovare masivă în ultimii ani. Aici, atmosfera este una mult mai intimă și mai liniștită, iar decorațiunile mai discrete față de cele din Parcul Crâng. Cu toate acestea, copiii sunt fani ai târgului organizat de Consiliul Județean, iar președintele instituției, Petre Emanoil Neagu le-a mulțumit tuturor celor care i-au lăsat comentarii lăudătoare pe pagina sa de Facebook.

„Puteți merge să faceți poze în Căsuța lui Moș Crăciun, să-i lăsați o scrisoare sau să vă bucurați de produsele specifice acestei perioade și să achiziționați un cadou pentru cei dragi sau ceva care să vă bucure sufletele vouă! Sau doar pentru a admira un loc magic din Buzău, așa cum m-am bucurat să îl aud descris de mulți dintre cei care l-au vizitat deja!”, le-a transmis președintele Consiliului Județean Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker