Politic

Liberalii și social-democrații buzoieni, împreună… dar separați

Este cunoscută situația tensionată dintre social-democrații și liberalii de la Buzău, subiect care ne-a plasat chiar și într-un top al județelor unde cele două formațiuni nu se înțeleg nicicum. Președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, Gabriel Avrămescu, și-a exprimat, de multe ori și în numeroase feluri, părerea despre primarul social-democrat al Buzăului, Constantin Toma, și despre proiectele de dezvoltare a orașului. La rândul său, primarul a răbufnit de câteva ori cu privire la unele declarații de-a dreptul ofensatoare ale liderului liberal, care au depășit sfera politică și au ajuns în plan personal.

Cu toate că nu au găsit o cale de a comunica fără a se ataca verbal, reprezentanții celor două partide s-au văzut nevoiți să participe la aceleași evenimente desfășurate în Buzău, ca reprezentanți de seamă ai celor două organizații. Cea mai recentă întâlnire a fost cea de la parada de 1 decembrie, unde social-democrații și liberalii buzoieni au stat laolaltă în tribună, divizați, în mod simbolic, de locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Iulian Daniliuc.

Liberalii buzoieni, reprezentați de președintele Gabriel Avrămescu, senatorul Vlad Pufu și prefectul Daniel Țiclea, au privit mai mult în zare decât spre social-democrații care și-au susținut discursurile de Ziua națională. Când a sosit și rândul lui Constantin Toma, edilul a inserat un mesaj cu subînțeles în discursul său, destinat și liberalilor care îl critică în mod constant: „Buzăul se străduiește să ajungă cât mai sus și toate proiectele astea în desfășurare sunt pentru a face din Buzău, de ce nu, unul dintre orașele cele mai bune de trăit din România, care să onoreze și numele de România și numele de român”.

Liberalii buzoieni sunt destul de încrezători în șansele de reușită de la alegerile din 2024, iar prefectul Țiclea susține că PNL Buzău se află în creștere în ochii buzoienilor, cu 50 la sută față de rezultatul alegerilor parlamentare din 2020, în timp ce social-democrații înregistrează valori în scădere.

Articole similare