sâmbătă, 15 august 2020

Cântăreața din Buzău ce cucerea topurile în anii ’90: „Am plecat din țară când am constatat că în România talentul meu nu a mai fost apreciat”

Ambițioasă, tenace, cu o curiozitate intelectuală avidă, Zen la suprafață, furtună energetică în interior! Așa se descrie Cătălina Toma. La peste 20 de ani de când făcea furori în topurile muzicale ro­mânești alături de BUG Mafia, buzoianca măr­turisește că iubește încă la nebunie viața și experiențele noi.

Acum Cătălina trăiește în SUA, acolo unde s-a mutat de ceva vreme și combină afacerile imobiliare cu puțină muzică. Într-un interviu acordat reporterilor revistei Bravo, pe coperta căreia a apărut de multe ori, Cătălina recunoaște că se simte și acum „forever young”, fiind un fel de „indigo child”, care refuză să se „maturizeze” și să se încadreze în matrița dictată de societate. O personalitate creativă și muzicală, Că­tălina își aduce aminte cu drag de coperțile celebrei reviste pentru adolescenți, care a ajutat-o să își facă mulți fani în țară, dar și peste granițele țării.

„Îmi amintesc cu mare plăcere că am apărut pe coperta revistei Bravo, atunci când cariera mea muzicală lua avânt, că am dat și câteva interviuri pentru revista care era preferata adolescenților din acele vremuri”, a declarat Că­tălina.

Buzoianca punctează însă că a rămas același artist ca în urmă cu 20 de ani, doar că a mai adăugat câteva atribute artistice precum fotografia, desenul, designul și cântatul la pian. „Am plecat din țară pentru că mi-am dorit o viață mai bună; atunci când am constatat că în România talentul meu nu a mai fost apreciat (prin urmare, a interferat și cu stilul meu de viață), mi-am spus că e timpul să îmi creez oportunități noi și că doar încercând un alt climat artistic și cultural, pot crește și ca persoană, nu doar că artist. Mi-am dorit dintotdeauna o carieră internațională, deoa­rece am știut că pot mai mult”, a mai completat artista în interviul pentru revista Bravo.

„Voi acceptă colaborările care mă avantajează”

Chiar dacă se ocupă mai mult de domeniul imobi­liarelor, Cătălina recunoaște că muzica va ocupa întotdeauna locul întâi în sufletul ei. „Am lucrat la diferite proiecte care nu s-au finalizat din motive politice. Acum lucrez în continuare la noi proiecte, și dacă de data această îmi va plăcea rezultatul 100%, am să le și lansez pe piață. Am decis de ceva timp să revin în tota­litate la muzică. Printre altele, studiez real estate și am făcut și niște cursuri de modă pentru a-mi ajuta cealaltă parte creativă să se manifeste”, a declarat buzoianca.

Artista a mai adăugat că are multe cereri de colaborări din România și încearcă să aleagă ce i se potrivește. „Voi acceptă colaborările care mă avantajează. Îmi place stilul muzical fresh, modern, pop cu influențe R&B/ urban, și chiar trap, dar făcut bine. Unele instrumentale pe care le-am primit sună foarte bine, iar altele, au un vibe prea clasic, ase­mănător cu cel din ‘99, care pe mine nu mă mai reprezintă. Suntem în 2020, totuși. Nu am păstrat legătura cu vechii colaboratori, însă am păstrat oarecum legătura cu alți artiști care își doresc să lucreze cu mine”, a mai declarat Cătălina.

loading...
error: Content is protected !!