Administrație

A doua dezbatere publică despre unirea Buzău-Țintești, cu profesioniști în arhitectură și urbanism

Cea de-a doua dezbatere publică legată de unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești și de referendumul pe această temă din 26 septembrie, va avea loc mâine, 26 august, la ora 19.00, tot în amfiteatrul din Parcul Tineretului, anunță Primăria Buzău. De această dată, dezbaterea este rezervată profesioniștilor în arhitectură și urbanism și îl are ca invitat special pe arhitectul urbanist Leopoldo Arnaiz, ,,cel care a avut contribuție majoră în crearea zonei metropolitane Madrid și a multor altor orașe din lume”, după cum precizează reprezentanții municipa­lității, care invită la această discuție arhitecții și urbaniștii buzoieni, precum și tineri elevi sau studenți la Arhitectură.

Reamintim că prima dezbatere publică pe teme­le sus-amintite are loc astăzi, în același loc, începând cu ora 19.30.

Primarul Constantin Toma motivează inițiativa unirii celor două unități administrativ-teritoriale prin faptul că aceasta va aduce un potențial de dezvoltare important, atât pentru municipiul Buzău, cât și pentru comuna Țintești, iar atractivitatea întregii zone va crește. În plus, primarul Constantin Toma susține că este absolut necesară alipirea comunei Țintești de municipiul Buzău, pentru că orașul nu mai are terenuri pentru a se dezvolta, iar comasarea cu Ținteștiul, care are doar 4.500 de locuitori, va face ca suprafața orașului aproape să se dubleze.

Organizarea referendumului pentru unirea celor două unități administrativ-teritoriale va costa muni­cipalitatea 1,2 milioane de lei din bugetul local. 800.000 mii de lei vor fi cheltuieli de personal, indemnizații și protocol, iar restul banilor vor fi folosiți la cheltuieli pentru materiale și servicii.

Articole similare