miercuri, 21 octombrie 2020

Doinița Ioniță reprezintă România la festivalul internațional Roma Song Contest

Nu și-a ascuns niciodată originile rome și a reprezentat mereu cu mândrie etnia din care face parte, fiind chiar invitată să interpreteze imnul romilor la o întâlnire organizată de Uniunea Europeană. Este vorba despre râmniceanca Doinița Ioniță, cea care a fost aleasă zilele acestea să repre­zinte România la un festival internațional dedicat romilor din toata lumea.

Organizatorii Roma Song Contest, Eugen și Robert Drăgoi, au anunțat într-o intervenție la televiziunea online DRTV, având-o pe buzoianca Donița Ioniță în legătură video, că râmniceanca a fost aleasă să reprezinte România la ediția de anul viitor a festivalului de talie mondială. Cei doi organizatori au precizat că inițial urma să concureze Raluca Drăgoi, dar pentru a evita un posibil „conflict de interese”, au căutat o voce la fel de bună care să o înlocuiască pe Raluca.

„Vocea a fost hotărâtoare, pentru că acest concurs urmărește cele mai bune voci din lume”

„Ai fost aleasă de noi dintr-o multitudine de posibili candidați. Ne-a uimit calitatea vocii tale, povestea copilăriei tale, dar și recomandarea ve­ni­tă de la Marius Constantinescu de la Partida Romilor, și în același timp președintele Global Network For Democracy and Human Rights, care a dezvăluit că tu l-ai ajutat cu niște acte muzicale de caritate în campaniile umanitare duse de el în Sectorul 5 al Capitalei. Dar și vocea a fost hotărâtoare, pentru că acest concurs urmă­rește cele mai bune voci din lume, iar acum din 29 de țări au rămas doar 12 și tu faci parte din acele voci alese. Ne mândrim cu tine!” au spus frații Drăgoi, cei care au intrat în direct cu râmniceanca în cadrul emisiunii „Viață, muzică și artă” și au vorbit despre acest festival ce va avea loc anul viitor, în România, în luna august.

Doinița Ioniță a precizat că se simte mândră că a fost aleasă să reprezinte România și că ii mulțumește lui Marius Constantinescu din suflet pentru recomandarea pentru în acest festival. „Este o mare onoare pentru mine și le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine până aici, inclusiv cu recomandarea făcută. Mă bucur de fiecare dată când sunt pe scenă, dar când știu că o să cânt pentru cei din sângele meu, bucuria este și mai mare, cea mai mare”, a declarat cu multă sinceritate Doinița.

Concurenți din 12 țări

Roma Song Contest este mai mult decât o companie ce organizează evenimente și concerte la nivel global pentru romii din întreaga lume, este o idee ce poate unifica cultură și tradițiile romilor. Proiectul Roma Song Contest este un mod prin care se dorește schimbarea preju­decăților, exclude discriminării, comba­terea delicvenței juvenile, combaterea sărăciei, combaterea consumului de droguri și a alcoolului pentru reintegrarea în societate, dar nu asimilarea romilor. Potrivit organizatorilor, anul viitor la Roma Song Contest vor concura artiști din 12 țări: Israel-Sumsum, Regatul Unit – Lolo B Jones, Spania – Antonia Fernandez, Franța – Alexandra, Muntenegru – în așteptare), Bulgaria – Julia Bikova, Serbia – Ivan Kurtik, Albania – (în așteptare), Macedonia -Dzambo Agusevi, România – Doinița Ioniță, Finlanda – Annete, Slovenia – Katja Sulc.

Reamintim că Doinița Ioniță este originară din Râmnicu Sărat și are un portofoliu impresionant. Tânăra artistă a venit în 2018 la X-Factor hotărâtă să câștige, pentru ca apoi să-și urmeze visul de a cânta pe Broadway. În 2015 Doinița a câștigat cea de-a opta ediție a show-ului „Next Star” de la Antena 1, în 2017 a ajuns până în semifinală concursului „Românii au Talent”, a fost singura româncă invitată să cânte în recital la Festivalul de Film de la Cannes și a cântat la Săptămâna Modei de la Paris. Pe parcursul competiției X -Factor, unde l-a avut antrenor pe Ștefan Bănică Jr., a fost numită „un fenomen” și comparată cu Aura Urziceanu și chiar cu Mariah Carey, pentru că vocea ei este capabilă să ducă patru octave. Acum face parte din grupul de artiști manageriat de Costi Ioniță.

loading...
error: Content is protected !!