Sport

Doi tenismeni buzoieni, la Campionatul Mondial de la Durban

Ovidiu și Eduard Ionescu, pioni principali în delegația tricoloră

Au rămas doar câteva zile până când România intră în concurs la Campionatul Mondial Individual 2023, Durban, Africa de Sud. Nouă jucători de tenis de masă, susținuți de antrenorii loturilor naționale, vor să scrie istorie la această competiție majoră, între 20 și 28 mai, în probele de simplu masculin/feminin și dublu masculin/feminin/mixt.

Ovidiu Ionescu

Din echipa tricoloră fac parte și buzoienii Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu (nicio legătură de rudenie), sportivi de o valoare indiscutabilă, care pot scoate oricând iepurele din joben. De altfel, cea mai recentă medalie  a fost obținută de Ovidiu, vicecampion mondial în proba de dublu masculin. Se întâmpla la Budapesta, în 2019, atunci când buzoianul făcea pereche cu ibericul Alvaro Robles. Cei doi vor evolua în aceeași formulă în spectaculoasa probă de dublu masculin, categorie în cadrul căreia Eduard Ionescu va juca alături de Darius Movileanu. În 2022, Edi a devenit campion European, la Belgrad, la trei categorii: simplu, dublu, echipe. O performanță uluitoare, mai ales că sportivul avea doar 17 ani.

Cei doi buzoieni vor evolua și în proba de simplu masculin. În plus, Ovidiu va face pereche cu Bernadette Szocs, la dublu mixt.

La ediția precedentă, din Houston, Statele Unite ale Americii, perechea de dublu feminin Elizabeta Samara/Andreea Dragoman s-a clasat pe locul al cincilea, la un pas de medalia mondială, după meciul din sferturile de finală.

Eduard Ionescu

Iată componența delegației României la Campionatul Mondial:

  • Simplu masculin: Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Cristian Pletea, Rareș Șipoș
  • Simplu feminin: Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Adina Diaconu, Andreea Dragoman
  • Dublu masculin: Ovidiu Ionescu/Alvaro Robles (Spania), Darius Movileanu/Eduard Ionescu
  • Dublu feminin: Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (Austria), Andreea Dragoman/Elizabeta Samara, Adina Diaconu/Maria Xiao (Spania)
  • Dublu mixt: Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs, Cristian Pletea/Adina Diaconu

Antrenori: Viorel Filimon, Mihaela Șteff, Andrei Filimon, Ionuț Seni.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker