Actualitate

Doi militari, salvatorii victimelor accidentului rutier de la ieșirea din Buzău

Doi militari au acordat primul ajutor persoanelor accidentate astăzi în municipiului Buzău. Este vorba despre plutonierul major Ciprian Căciularu și caporalul clasa a II-a Cătălin Bujoreanu, ambii din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”.

Prin gestul lor, cei doi au reconfirmat faptul că se ghidează în permanență după valorile însușite de-a lungul carierei. Aceștia, în timp ce se aflau în misiune cu un autovehicul militar, au fost martori la un accident rutier petrecut pe drumul european E85, în apropierea municipiului Buzău. Fără ezitare,  au acordat victimelor primul ajutor și au rămas cu ele până la sosirea echipajului medical.

Despre acest eveniment, locotenent Cornelia Dumitru, de la Compartimentul Informare și Relații Publice – Divizia 2 Infanterie Getica, spune că militarii au acționat așa cum sunt instruiți, pe principiul onoarei și al curajului și îi felicită pentru că au fost eroii acelor oameni aflați într-un moment de cumpănă al vieții. „Suntem învățați, încă de la primii pași în cariera militară, că onoarea și curajul sunt definitorii pentru noi și că trebuie să fim mereu pregătiți să ne apărăm țara și poporul. Valorile acestea se extind, de cele mai multe ori, și în afara conceptului de apărare. Este normal, așadar, că nu putem trece nepăsători pe lângă semenii noștri care au nevoie de ajutor”, transmite locotenent Cornelia Dumitru.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker