Sport

Doi buzoieni, în lotul României pentru europenele de tenis de masă

Ovidiu și Edi Ionescu, convocați pentru competiția de la Malmo

Nicio surpriză, România s-a calificat lejer, la Campionatul European de Tenis de Masă, competiție găzduită de orașul suedez Malmo. În timp ce tricolorele au învins Turcia și Ungaria, tricolorii au câștigat toate meciurile cu Slovenia și Ucraina. ​

Campionatul European echipe seniori 2023 este programat între 10-17 septembrie, în Malmo, Suedia, iar meciurile tricolorilor vor putea fi urmărite live, pe două platforme naționale. Din lotul tricolor nu puteau lipsi cei doi buzoieni, Ovidiu și Edi Ionescu, oameni de bază, atât în probele de simplu, cât și în cele de dublu. Echipa masculină a României a fost repartizată într-o grupă în care este favorită, cu Anglia și Norvegia.

Cei doi buzoieni nu au participat la cantonamentul organizat înainte de competiție, ei alăturându-se delegației tricolore direct la Malmo, întrucât au jucat pentru echipele lor de club.

Componența loturilor naționale:

  • Echipa Feminină: Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia, antrenori Viorel Filimon și Mihaela Șteff.
  • Echipa Masculină: Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Hunor Szocs, Andrei Istrate, Iulian Chirița, antrenori Andrei Filimon și Ionuț Seni

Naționala feminină este vicecampioana europeană en titre, cu medaliile de argint obținute la ediția din 2021, din Cluj-Napoca. La Campionatul European echipe seniori desfășurat în România, naționala masculină s-a oprit în sferturile de finală ale competiției.

După rezultatele excelente obținute în ultimele luni, se poate spune că România este printre favorite, cel puțin pentru accederea în fazele eliminatorii. Evident, toată lumea, atât la feminin, cât și la masculin, speră în cel puțin o medalie.

Articole similare