Administrație

DOCUMENT | 30 de blocuri din oraș vor fi consolidate și reabilitate termic

Primăria Buzău va începe reabilitarea mai multor blocuri din oraș, ce va fi axată pe consolidarea seismică și pe renovarea energetică, de care construcțiile au mare nevoie în prezent. Fondurile există deja, iar Primăria a accesat o sumă record în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta „Valul Renovării”: 95 milioane de euro fără TVA (111 milioane de euro cu TVA).

În proiectul de hotărâre al Primăriei Buzău sunt trecute 30 de blocuri din diferite zone ale orașului, cele mai multe figurând în zona Bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Unirii. Alte blocuri care mai figurează pe lista Primăriei sunt în zonele Crâng, Marghiloman, Independenței sau Constituției.

Primarul Constantin Toma are în vedere și blocurile foarte vechi din centrul orașului, dispuse în jurul zonei Aleea Trandafirilor, pentru care se lucrează la documentația necesară pentru a obține finanțare. Între timp, pe parcursul lucrărilor de reabilitare, oamenii vor fi mutați în alte locuințe, pe care Primăria le va pune la dispoziția cetățenilor, de îndată ce vor fi finalizate.

Primarul Constantin Toma

„Așa cum se știe, în «Valul Renovării» am fost campioni, res-pectiv, în afara Bucureștiului, am luat cea mai mare sumă din toată România. Este vorba de vreo 95 milioane de euro și sunt analizate acum la nivelul Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice și mai sunt mici corecții de făcut. Suntem eligibili cu toate aceste proiecte. În țară, vor fi multe refuzate, la noi nu este cazul. Sunt mici observații, mici corecturi și le-am corectat acum, prin această hotărâre de Consiliu Local. Ne pregătim în continuare, sper cu șanse, pentru că avem blocurile din centru, sunt 20 de blocuri. Noi oricum am luat o sumă imensă și încercăm pe sumele neconsumate sau din cauza refuzurilor de eligibilitate pentru proiecte depuse din țară, să le câștigăm și să câștigăm și aceste blocuri din centrul orașului”, a declarat Constantin Toma, în cadrul ședinței Consiliului Local de joi.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker