joi, 04 iunie 2020

DJ 203K, redat circulației la Mânzălești și Lopătari la o săptămână de la viituririle de pe Slănic

La o săptămână după ce o viitură pe pârârul Slănic a rupt DJ 203K în două locuri, drumul județean a fost redat circulației. În zona Mânzălești, unde terasamentul s-a surpat, lucrările s-au încheiat vineri, iar ieri, la intrare în Lopătari, șo­seaua era și ea refăcută, astfel încât traficul să fie reluat.

Încă de pe 5 iunie, utilaje grele de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Buzău au ridicat un baraj, pentru a devia cursului Slănicului spre partea opusă a DJ 203 K.

La Lopătari, potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, au fost montați mai mulți stabilopozi ca să consolideze malul, iar peste aceștia s-a turnat piatră.

Autoritățile s-au mobilizat rapid după ce singurul drum județean de pe Valea Slănicului a fost rupt de viitură în două puncte. Inițial s-a lucrat în albie la Mânzălești pentru devierea cursului Slănicului și pentru a se asigura accesul la rampa drumului, s-a consolidat malul.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mers a doua zi la Mânzălești și la Lopătari pentru a vedea la fața locului pagubele produse de ploi și viituri pe DJ203K. Acesta a spus că va cere fonduri de la guvern pentru ca drumul să fie redat circulației în cât mai scurt timp.

Urmează ca, zilele urmă­toare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să ia act de valoarea pagubelor produse săptămâna trecută în județ de viituri, iar Prefectura să trasmită Guvernului solicitare pentru alocarea unor sume din fondul de rezervă bugetară pentru înlăturarea cala­mităților.

loading...
error: Content is protected !!