Administrație

Dispar două instituții publice din județ

Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență propusă de Ministerul Agriculturii, care va avea un impact semnificativ în reorganizarea instituțională la nivel național și județean. Potrivit noilor reglementări, două instituții publice din Buzău urmează să fie desființate și integrate sub umbrela Direcției Agricole, în cadrul unei mișcări complexe menite să eficientizeze structurile administrative.

Conform OUG adoptat, direcțiile pentru agricultură județene vor prelua activitatea actualelor inspectorate teritoriale pentru calitatea semințelor și materialului săditor, precum și a oficiilor de studii pedologice și agrochimice. Aceste modificări vor implica transferul patrimoniului și personalului corespunzător fiecărei structuri desființate, păstrându-se natura juridică a posturilor ocupate în prezent.

„Instituțiile care preiau activitatea structurilor care se desființează, preiau patrimoniul și personalul aferent activității. Personalul se preia cu respectarea naturii juridice a posturilor pe care acesta este încadrat la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, precum și cu respectarea prevederilor legale aplicabile fiecărei categorii de personal. Prin aplicarea prevederilor prezentului proiect se desființează 2 instituții aflate la nivel central și 67 de instituții aflate la nivel teritorial, corespunzător unui număr de 69 de ordonatori terțiari de credite”, spun reprezentanții Ministerului Agriculturii.

Această reorganizare va afecta nu doar structurile centrale, ci și cele județene, având un impact direct asupra modului în care sunt gestionate resursele și serviciile în agricultură în județul Buzău. În total, conform Ministerului Agriculturii, vor fi desființate două instituții la nivel central și 67 de instituții la nivel teritorial, reflectând o schimbare semnificativă în peisajul administrativ local.

Această mutație în structura instituțională vine în contextul unor eforturi mai ample de reformă administrativă și de optimizare a cheltuielilor publice, în conformitate cu standardele legale în vigoare.

Articole similare