Monden

Cornel Tăbăcaru, bunic mândru la 73 de ani

Omul de afaceri cu origini  buzoiene, surprins de cât de precoce este nepoțica de 2 ani

A împlinit 73 de ani și este un bunic mândru și fericit că se poate bucura deja de nepoțica sa, care, după spusele sale, are atenția unui copil de cinci-șase ani. „Ce face, eu am rămas mirat! Se prostește ca orice copil, dar ia lucrurile în serios”, a declarat buzoianul pentru presa centrală. Nepoțica sa are numai doi ani. Toți cei care o au în grijă, educatorii, au spus că face parte din categoria copiilor cu precocitate vizibilă. „Eu am zis că nu trebuie să fie așa, că așa sunt toți copiii, dar nu am putut să mă contrazic nici cu educatorii. Dacă ei zic că e precoce, e precoce. Sincer, mie nu-mi place, pentru că uite, are atenție de copil de cinci-șase ani”, a mai spus omul de afaceri care și-a răsfățat întotdeauna fiicele, iar acum a venit și rândul nepoatei.

La sfârșitul lunii mai, Cornel Tăbăcaru a împlinit 73 de ani. El a declarat, în cadrul unui interviu pe care l-a acordat pentru Știrile Antena Stars, că a fost sărbătorit de două ori. Prima oară de familie, iar apoi a avut parte de o petrecere cu prietenii. Pentru ziua lui de naștere, fiica sa cea mică, Ștefania, a venit special în România. „Fiica mea cea mică a venit tocmai din Los Angeles ca să îl sărbătorească pe tati și prima sărbătoare s-a făcut acasă la fiica mea cea mare, care e cu familia aici, în România, la Catinca. Apoi au mai venit doi-trei prieteni, știți cum e, am prieteni consumatori, și dacă sunt consumatori atunci abia au așteptat. Am avut eu ceva la purtător din Costa Rica”, a spus Cornel Tăbăcaru.

Cornel Tăbăcaru s-a descris mereu ca fiind un om gospodar. Afaceristul a mai spus în cadrul unui interviu pe care l-a acordat cu ceva vreme în urmă că pe oriunde a mers a cumpărat câte un apartament sau câte o căsuță. „Eu de mic am fost gospodar. Dacă mie îmi place așa. Eu pe unde am fost am luat câte un apartament, câte o căsuță, dar <după șmecherie>, am avut pe fiica mea studentă la Paris. Cum să îi dau eu atâta chirie? I-am cumpărat un apartament, am dat rata aia, am dat avansul, apartamentul avea două camere, două dormitoare, fiica mea într-unul, iar dormitorul celălalt l-a închiriat la o altă studentă, iar din chiria acelei fete eu am plătit rata”, a mai declarat buzoianul într-un interviu acordat și pentru „Star Matinal”.

*

Cornel Tăbăcaru s-a născut în satul buzoian Grăjdana, comuna Tisău, a absolvit Liceul „Mihai Eminescu”, apoi Dreptul, în 1974, şi a plecat din România la un an după Revoluţie. În ţară a lucrat în turism, după care a emigrat în Canada.

În aeroportul Toronto, omul de afaceri a văzut primul dozator de băuturi răcoritoare, a luat datele de contact ale producătorului şi a ajuns la o înţelegere cu acesta. Compania canadiană i-a livrat lui Tăbăcaru primele patru dozatoare la începutul lui 1991. Primele luni au fost timide, două dozatoare au fost instalate în Bucureşti, însă adevăra-tul moment crucial al dezvoltării afacerii a fost prima ediţie a expoziţiei TIBCO de după Revoluţie, din iunie 1991. Buzoianul îşi aduce aminte că a comandat pentru târg, aproape cu ultimii săi bani, 40 de aparate. Succesul a fost însă peste aşteptări. Tăbăcaru a reuşit să vândă toate cele 40 de dozatoare în timpul târgului şi a făcut precontracte pentru alte 800 de bucăţi. Partenerii, care au venit la târg şi au văzut succesul de care se bucură în România apa-ratele pe care le produc, au fost de acord să îl sprijine cu un credit pentru achiziţia echipamentelor.

Până la sfârşitul verii, omul de afaceri a reuşit să vândă aproape 800 de dozatoare, aparatele fiind livrate din Canada atât cu avionul, cât şi cu vaporul, pentru a putea face faţă solicitărilor. Până la vânzarea firmei, în 1994, Tăbăcaru a vândut 4.200 de dozatoare, câte 30.000 de galoane (136.000 litri) de concentrat de kiwi, mango şi orange, aproape tot atât de cola, precum şi 50 de tone de aspartam.

Articole similare