Sport

Încă un transfer din Portugalia

Gloria l-a luat pe Mohamadou Keita

Gloria Buzău şi-a asigurat serviciile mijlocaşului Mouhamadou Keita. Senegalezul, în vârstă de 24 de ani, s-a alăturat lotului pregătit de Andrei Prepeliţă, în cantonamentul din Slovenia, urmând a derula câteva zile de pregătire cu echipa, înainte de revenirea în țară.

Născut la Dakar, Keita vine de la Belenenses, Liga 2 din Portugalia, formaţie pentru care a evoluat în 32 de partide şi pentru care a marcat patru goluri. Aripa cu origini africane s-a format în fotbalul spaniol la academia Gironei, club care a prins anul acesta loc de Champions League. Nu s-a impus în Catalunia, evoluând ulterior la echipe de ligi inferioare, precum FC Andorra, LLeida, Peralada sau Sabadell. De la ultimii, a plecat în Portugalia, tot în liga secundă, la Belenenses.

Cel puțin sezonul trecut, senegalezul a evoluat constant, premisă care oferă ceva garanții în privința valorii sale. Pe lângă viteză, tipică jucătorilor de bandă africani, faptul că poate juca în ambele flancuri poate fi un atu al lui Keita. Cota de piață a fotbalistului de 1,65 este estimată la 200.000 de dolari.

Noul fotbalist al Gloriei a figurat pe foaia de joc în meciul cu Radomjle, partidă încheiată la egalitate, 2 la 2. Veteranul Constantin Budescu a deschis scorul din penalty în minutul 9, iar slovenii au revenit. Golul egalizator a venit în minutul 68, fiind reușit de Ricardo Matos.

  • Gloria Buzău (4-3-3): Railean – D. Ferraresso, G. Turda, A. Dobrosavlevici, C. Gladun – R. Akhmatov, Budescu, Brîncoveanu – Mihaiu, Cr. Dumitru, R. Matos
  • Rezerve: Greab, Pîrvulescu, Al. Dandea, R. Sălceanu, Prejmerean, T. Călin, Dr. Tescan, Dr. Grigore, D. Benzar, Dr. Lazăr, D. Dumitraşcu, M. Keita

Gloria va reveni în România pe 5 iulie.

Articole similare