Sănătate

Direcția de Sănătate Publică Buzău, printre codașe la vaccinare

Direcțiile județene de sănătate publică sunt structurile cele mai importante în lupta cu virusul Sars-Cov-2. Ele sunt responsabile de sănătatea publică și menținerea unui echilibru în județ.

Direcțiile de sănătate publică au pierdut 1.000 de persoane după criza economică, din cauza neglijării importanței acestor structuri. După debutul pandemiei de Covid-19, oamenii au fost reangajați pentru a putea face față situației în care România încă se află.

Pentru că sarcinile lor sunt multiple, angajații direcțiilor de sănătate publică au fost eligibili pentru vaccinare încă din prima etapă. Aceștia se puteau programa pentru imunizare chiar de la sfârșitul anului 2020. Cu toate acestea, angajații din aceste structuri nu s-au îngrămădit să se vaccineze. Dacă s-ar fi vaccinat de la începutul anului 2021, acum personalul era eligibil pentru cea de-a treia doză. Din păcate, realitatea din teren spune altceva. Destul de multe persoane din cadrul acestor instituții nu s-au imunizat nici măcar cu primele două doze, cu toate că riscul la care această meserie îi supune este unul destul de mare.

Conform unor date ale Ministerului Sănătății, citate de libertatea.ro, rata de vaccinare în rândul angajaților din direcțiile județene de sănătate publică diferă destul de mult în funcție de județ.

DSP Ilfov se află în fruntea clasamentului, cu 99 la sută din personal vaccinat, urmată de DSP Dâmbovița (98 la sută) și DSP Ialomița (95 la sută). Peste 90 la sută rată de vaccinare mai au DSP Harghita (93 la sută), DSP Mehedinți (92 la sută), DSP Giurgiu (92 la sută), DSP Sălaj (92 la sută) și DSP Constanța (91 la sută). La pragul de 90 la sută au ajuns direcțiile de sănătate publică din Boto­șani, Timiș, Gorj, Caraș-Severin și Arad.

În 12 județe și în Capitală sunt vaccinați cel puțin patru angajați din cinci, respectiv 80 la sută. Este vorba despre București, Bistri­ța, Covasna, Brăila, Dolj și Teleorman, care au o rată a vaccinării în DSP de 80 la sută, în timp ce direcțiile de sănătate publică din Maramureș, Alba, Bihor, Sibiu, Călărași, Galați și Iași au între 80 la sută și 90 la sută de angajați vaccinați.

DSP Neamț, codașă la vaccinare, are sub două treimi dintre angajați vaccinați. Concret, doar 65 la sută din personalul de acolo este imunizat împotriva virusului.

Rata de imunizare a angajaților de la DSP Buzău este de 70 la sută, în a doua jumătate a clasamentului, alături de județele Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Tulcea, Mureș, Olt și Brașov, toate cu un procent de 70 la sută.

Un comentariu

  1. Lansati un zvon, cum ca de la 1 Ianuarie 2022, vaccinul nu va mai fi gratut si va costa 45Eur.
    Sa vedeti cati se vor vaccina pana la 31.decembrie 2021!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker