vineri, 07 august 2020

Dinamovistul Călin Hossu, oficial la HC Buzău!

HC Buzău a anunțat, oficial, cel de-al patrulea transfer al verii. Clubul buzoian a obținut de la Dinamo București împrumutul, pentru următorul sezon, al unuia dintre tinerii jucători români de mare perspectivă, interul stânga Călin Demetrious Hossu (21 de ani; 1,88 m; 88 de kg).

Călin are experiența unui stagiu în Germania, la celebra THW Kiel, unde a evoluat la echipa U19 a clubului, iar în țară, până la transferul la Dinamo, a mai evoluat la Universitatea Cluj (2018-2019), pentru care a marcat 67 de goluri. Totodată, noul jucător al buzoienilor a avut parte și de o experiență la echipa națio nală de seniori, alături de care a participat într-un stagiu de pregătire.

„Am început handbalul la U Transilvania Cluj-Napoca, după care am trecut la LPS Cluj. În 2016 am plecat în Germania, la Kiel, unde am jucat la echipa de Under 19. La sfârșitul junioratului, în 2018, am revenit acasă, la Cluj”, a spus Călin Hossu, care s-a născut în Cipru, la Nicosia, unde tatăl său, tot handbalist, a evoluat timp de cinci sezoane.

Transferul tânărului jucător asigură echipei buzoiene și respectarea unui criteriu de vârstă. Conform regulamentului FRH, echipele din Liga Națională sunt obligate să aibă pe foaia de joc minimim un jucător sub 21 de ani, care trebuie să adune la final o medie de 10 minute jucate per meci. Anterior acordului cu Călin Hossu, HC Buzău perfectase transferurile altor trei jucători: iranienii Allahkaram Esteki și Mohsen Babasafari și francezul Leo Renaud-David, tot la capitolul noutăți figurând și antrenorul muntenegrean Pero Milosevic.

Nu vor mai face parte din lot sezonul viitor centrul Fabacary Dieme, întors în Franța, Daniel Bobeică și Eugen Crăciunescu, cei doi portari care au ajuns la Botoșani și, respectiv, la Călărași, fostul internațional Alin Șania, căruia nu i-a mai fost prelungit acordul, și Andrei Grasu, retras din activitate.

loading...
error: Content is protected !!