Sport

Din țara lui Sienkiewicz, la Buzău

Aleksandra Zimny a semnat cu Gloria

Gloria Buzău este foarte activă pe piața transferurilor, conducătorii clubului încercând să-i asigure lui Daniel Anca un lot cât mai competitiv, pentru stagiunea viitoare. După ce Măzăreanu, Pijevic, Tamara Pal, Bibiana Stefanikova sau Hawa N’diaye și-au deja acordul pentru a apăra culorile Gloriei, o altă  internațională a semnat cu Buzăul.

Portalul Wikipedia anunță mutarea Aleksandrei Zimny, handbalistă de sorginte poloneză, care evoluează în prezent la Eurobud Jaroslaw. La 26 de ani, Zimny este deja o sportivă consacrată, ea bifând patru selecții în naționala polacă. Cu un fizic impresionant, 1.88, left-backul originar din Szczecin a evoluat la Pogon Baltica, echipa din orașul unde s-a născut, pentru a se transfera ulterior în Norvegia. Poloneza nu a jucat în barajul cu Gloria, dublă manșă disputată în noiembrie 2021. De altfel, a revenit în țara de origine, sezonul curent găsind-o la  Jaroslaw.

În cupele europene, Zimny a reușit 17 goluri,  numai în acest sezon. Statisticile Aleksandrei mai cuprind 20 de goluri în Challenge Cup și alte 11 în EHF, competiție în care a participat în 2015-2016, sub culorile clubului din Szczecin.

Oficialii de la Gloria au confirmat transferul, mutarea propriu-ziusă urmând a se concretiza la finele sezonului curent.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker