Monden

Din artiste, profesoare de canto!

Talentul nu trebuie lăsat niciodată să piară! Acesta a fost mesajul cu care multe dintre artistele autohtone au trecut peste pandemie și restricții, după ce au învățat că publicul de la evenimente poate fi înlocuit provizoriu cu copii dornici să învețe ce înseamnă să fii artist. Diana Ioniță, Tatiana Răduță, Loredana Răduță, Diana Ștefănescu sau Dora Ungureanu și-au deschis școli sau ateliere de muzică, în care transmit mai departe regulile unui artist de succes și moda­litățile prin care ajungi la inima publicului, încă de mic.

Cu vechime de aproape doi ani, cu restricții și evenimente restrânse, Diana Ioniță a coordonat ,,Ceata lui Ioniță” prin Buzău și prin județele din jur la orice eveniment mu­zical care s-a organizat, la emisiuni sau la concursuri. ,,Proiectul meu este proiec­ția unui vis din copilărie, eu trăind pe pielea mea această experiență până pe la vârsta de 11 ani. Fiecare membru este special și fiecare are farmecul său, iar împreună reușim să creăm cel mai frumos lucru, un grup artistic puternic și talentat. Avem videoclipuri împreună, concursuri câști­gate, iar acum, cu relaxarea restricțiilor, ne vom relua evenimentele cu publicul și vă vom demonstra ce valoare a acumulat Ceata lui Ioniță!”, a declarat frumoasa Diana Ioniță, care are deja studiile universitare și masterul încheiate pentru a le putea preda copiilor.

Tot din cauza lipsei ­pu­blicului și a evenimentelor artistice provocată de pandemie, Diana Ștefănescu s-a reprofilat și, în acest an, a dat drumul ,,Atelierului” său de muzică, prin care este dornică să ofere sprijin și ore de canto oricărui prichindel dornic să ajungă artist. Cântăreței de 23 de ani i-a înflorit această idee tocmai la finalul studiilor de profil, dar și grație experienței sale pe scenă începute de la vârsta de 4-5 ani. ,,A fost unul dintre visurile mele, am gândit de foarte mult timp acest proiect, dar nu am avut curaj să îl finalizez. Restricțiile venite ulterior m-au cam <limitat> de la evenimente și concursuri, așa că aceasta a fost perioada perfectă să dau drumul cursurilor de canto pentru prichindei“, a spus cântăreața de muzică populară.

Iar când în familie se împarte aceeași pasiune și studiile se fac în același domeniu, este inevitabil să nu îți deschizi o afacere cu același scop: de a cânta și a învăța și pe alții să o facă. Este și cazul surorilor Răduță care, în această primăvară, au deschis porțile școlii proprii de muzică. „Această școală este proiectul nostru de suflet. Surori, prietene, partenere și colaboratoare. Împreună am decis că a venit momentul să deschidem o școală unde îi așteptăm pe toți cei care își doresc să urmeze cursuri de canto și care vor să fie ghidați pe acest drum. Ne-am gândit să deschidem această școală în urma multor cereri venite din partea copiilor care doresc să învețe a cânta. Indiferent dacă cei care vin la noi vor să facă muzică pentru a-și construi o carieră sau doar din pasiune, toți au nevoie să stăpânească o tehnică vocală corectă pentru a-și menține sănătatea vocală. Îi vom ajuta să cunoască mai bine instrumentul cu care vor lucra, și anume aparatul vocal, vom face exerciții de respirație, dicție, frazare, postura corectă și îi vom ajuta să își aleagă corect piesele pe care urmează să le studieze. La noi se poate studia atât canto de muzică ușoară, cât și de muzică populară”, au spus surorile Tatiana și Loredana Răduță despre Vocal Art School.

Și pe Dora Ungureanu tot pandemia a ,,împins-o” să găsească timpul necesar organizării unei școli de muzică, iar în scurt timp locația ei s-a umplut de fete și de băieți care o cunoșteau de la televizor sau de pe scenele evenimentelor și voiau să fie îndrumați de ea pentru a deveni artiști. ,,Este un proiect inedit, la care visam de foarte mult timp, care mă împlinește și mă motivează zilnic. Printre ei mă regăsesc și eu și trăiesc vremurile în care eram prezentă la orele de canto, repetam și încercam pe cât posibil să fiu cea mai bună, pentru a ajunge acolo unde aspiram. Young Music School by Dora Ungurea­nu primește copii încă de la vârsta de 4 ani pentru a învăța și a exersa cu noi. Vârsta nu este un impediment pentru a face ce îți place”, a fost și mesajul transmis de Dora.

Articole similare