Politic

Ciolacu: Este posibil ca marți să treacă moțiunea de cenzură

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, afirmă că parlamentarii PSD, cu excepția unuia care suferă de o boală incurabilă, vor fi prezenți la votul moțiunii de cenzură de marți; el spune că demersul PSD va fi susținut și de deputați și senatori din afara partidului. „Este posibil ca marți să treacă această moțiune de cenzură”, susține liderul social-democrat.

„Noi avem o posibilă singură lipsă – un deputat care are o boală incurabilă într-o fază foarte avansată – dar și el încearcă să ajungă la vot. Am înțeles de la colegii de la AUR, sunt cu toții prezenți. Categoric, deja au anunțat cei neafiliați că vor susține moțiunea, vor fi voturi și de la grupul minorităților și ne mai trebuie voturi din zona actuală a acestei puteri. Ținând cont că 70% dintre români consideră că suntem într-o direcție greșită, sunt ferm convins că există și parlamentari din actuala putere care consideră că suntem în direcția greșită și sperăm că voteze această moțiune. Poate domnul Orban ne face surpriză și înde­a­mnă anumiți colegi să voteze această moțiune, nu neapărat ținând cont de lupta lor politică internă. Poate face un act patriotic și scapă această țară de…”, a afirmat Ciolacu.

Acesta susține că a avut discuții cu parlamentari din coaliția aflată la guvernare, arătând că a discutat deja în acest sens: „Am avut astfel de discuții, vom vedea marți ce se va întâmpla. Cred că vor face o presiune fantastică să nu se deplaseze la vot, ca nu cumva să voteze din greșeală”, a adăugat liderul PSD.

În opinia liderului social-democrat, președintele Iohannis „ține cu domnul Cîțu și atunci are tot interesul să nu treacă această moțiune de cenzură”. Totuși, „este posibil ca marți să treacă această moțiune de cenzură. Eu am spus că are 50% șanse să treacă (…) Este nevoie de anumite voturi din actualul arc guvernamental”, mai spune Ciolacu.

 

Articole similare