Sport

Diluviu la Râmnic!

Scor de maidan cu Hamangia Baia

Încurcate sunt căile Ligii a III-a! Olimpia a demolat cu 11-0 o echipă care mai acum câteva etape învingea pe CSM Focșani, lidera de atunci a seriei, cu maxim de puncte. Râmnicenii au reușit scorul zilei în eșalonul terț, după ce intrau la pauză cu un avantaj copios, 5 la 0. Golurile fuseseră semnate de Constantinescu (de două ori), Keita, Cazan și Ignat.

CSM Râmnicu Sărat nu a luat piciorul de pe accelerație nici la revenirea de la cabine. Gazdele au mai punctat de șase ori, prin Robert Tănase (o dată), Florin Cazan (o dată), Andrei Maticiuc (o dată), Mădălin Socol (de două ori) și Florin Alexandru (o dată).

Este a treia victorie a lui CSM Râmnicu Sărat în Liga 3, după succesele cu CSM Focșani, 2-1, și Dacia Unirea Brăila, scor 4-1. Formația buzoiană e pe locul 5 în clasament, cu 16 puncte adunate. Hamangia Baia e pe 7, cu 12 puncte în cont. Olimpia are și un golgeter veritabil în acest sezon, început, ce-i drept, mai slab. Matei Constantinescu a perforat porțile adversarelor de 11 ori, marcând în nouă dintre cele 12 jocuri disputate până acum. În două dintre acestea a bifat dubla.

Metalul rămâne lider

Liderul Metalul continuă să câștige, de data aceasta în deplasare, la Ianca, cu 2 la 0. Pe lângă cele trei puncte, buzoienii au reușit și un gol de toată frumusețea, prin Ștefan Moraru. Șutul acestuia, expediat chiar sub bară, de la 17 metri, debloca tabela în minutul 58. Golul de 2-0 a fost înscris de Pelivan, către finalul partidei.

N-a fost să fie un weekend perfect pentru echipele din „C”, întrucât Limpeziș a pierdut clar acasă, 0 la 5, cu CSM Focșani.

În clasament, Metalul rămâne în fotoliul de lider, cu 31 de puncte, secondată de Focșani, cu 30. Buzoienii au cea mai bună apărare din toate cele zece serii, cu numai trei goluri primite. Olimpia e pe 5, cu 16 puncte, în timp ce Limpeziș e penultima, cu 11.

Etapa viitoare e rost de puncte pentru cei de la Limpeziș, în deplasarea de la Brăila. Dunărea „s-a tăiat” după ce începuse în trombă, obținând doar un egal, 1 la 1, în runda recentă, pe terenul codașei Șuțești. Râmnicul joacă acasă cu Sporting Liești, în timp ce Metalul va face oficiile de gazdă, cu Unirea Braniștea, în capul de afiș al rundei a 13-a.

Articole similare