Monden

Diana Iarca, week-end ,,costisitor” în Vamă

Actrița buzoiană a rămas uimită de prețurile exorbitante percepute de comercianții de pe litoralul românesc în această vară

Stabilită de câțiva ani la Viena, grație jobului pe care îl are la Radio Jolive, buzoianca Diana Iarca s-a învățat cu standardele și tarifele nemțești, de dinainte și de după pandemie, dar nu mică i-a fost mirarea când a revenit în țară pentru o vacanță scurtă pe litoralul românesc și a trebuit să facă față ,,revenirii estivale” tipic românești. Actrița a și scris despre acest subiect pe rețelele de socializare, punctând faptul că traiul este mai scump în România decât în Grecia sau în Germania. Diana și-a denumit pos­tarea ,,Jurnal de călătorie” și a enumarat tarifele mărite fără explicații vara aceasta de către comercianții de pe litoral, într-una dintre cele mai accesibile plaje, din Vama Veche.

,,Juma’ de lămâie = 6 lei, un ardei pentru ciorbă = 3 lei, pâine la ciorbă = 6 lei. Vrei un pește? Mai dai vreo 70 de lei, că, vorba aia, are 300 de grame. Mai vrei și o saramură la pește ca să aibă gust? Saramură = 20 lei (care, apropo, nici măcar nu era trecută în meniu, la final am aflat prețul). Mămăligă = 6 lei. Da, dom’le, ar zice unii, dar tre’ să își scoată și ei banii că a fost pandemie. Dar din câte știu eu pandemie a fost peste tot. A fost și în Grecia, unde, acum o lună, am găsit niște prețuri destul de decente într-o zonă superbă! Și servicii de nota 10! Concluzia: Dacă așa e în Vamă la o terasă simplă cu două mese, mă întreb oare cum e în Mamaia la un restaurant de 5 stele?!”, a conchis dezamăgită Diana.

Actrița a poposit câteva zile în Vama Veche, acolo unde odinioară își făcea concediile de vară cu câteva sute de lei în buzunar, de unde a plecat rău impresionată, descumpănită și cu șanse maici să mai revină. S-a bucurat de soare, de nisip, de apă, și-a lăsat acolo economiile și și-a făcut ra­pid bagajele pentru a zbura către Viena, acolo unde o așteptau fanii emisiunii radio pe care o prezintă cu multă energie și muzică de calitate.

Diana Iarca are 33 de ani și a absolvit Liceul de Arte ,,Margareta Sterian”, apoi cursurile Facultății de Teatru de la Universitatea ,,I.L.Caragiale”. A lucrat la Teatru Roșu, la Cohotels ca Event Organizer, la Școala de Film și Televiziune ,,Micile vedete” și ca scenarist la Kanal D România și la Teatrul de Vară din Jupiter.

Articole similare