Administrație

Descoperire arheologică recompensată de Consiliul Județean

Un buzoian din Pârscov va primi o recompensă pentru descoperirea întâmplătoare a unor bunuri arheologice pe raza comunei Costești, sat Spătaru. Bărbatul a găsit o monedă de argint, trei verigi cu noduri din bronz și un vârf de săgeată din bronz, aflate în diferite stadii de conservare, pe care le-a predat Muzeului Județean Buzău.

Conform legii, persoana fizică ce a descoperit acest tezaur are dreptul de a solicita o recompensă financiară reprezentând 30 la sută din valoarea bunurilor calculată la momentul acordării. Suma se asigură din bugetul ordonatorului principal de credite în subordinea căruia se află instituția culturală care administrează aceste bunuri.

Obiectele arheologice descoperite au fost evaluate de către Muzeul Județean Buzău la 2.828 lei, iar bărbatul din Pârscov urmează să primească suma de 848 lei. „Muzeul Județean Buzău a informat despre o descoperire arheologică pe teritoriul comunei Costești, de către o persoană fizică autorizată conform Ordonanței Guvernului nr. 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național. Este vorba despre o monedă de argint, trei verigi cu noduri din bronz și un vârf de săgeată din bronz, aflate în diferite stadii de conservare. Obiectele arheologice descoperite au fost evaluate de către Muzeul Județean Buzău la 2.828 lei, acestea fiind predate în condițiile legii, în patrimoniul instituției județene de cultură”, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Județean.

Articole similare