Sănătate

Descoperă tot ce trebuie să știi despre un aparat dentar ceramic

Sănătatea orală și aspectul plăcut al dinților este deosebit de important pentru fiecare dintre noi! Cu siguranță te-ai confruntat o dată în viață cu dureri dentare și știi cât de neplăcute pot fi, așadar controalele de rutină sunt necesare pentru a preveni apariția unor probleme mai complicate.

În același timp, pe lângă necesitatea sănătății orale, fiecare dintre noi își dorește să se bucure de un zâmbet cu un aspect perfect! Dacă dinții tăi nu sunt aliniați corespunzător, citește rândurile de mai jos pentru a afla ce este un aparat dentar ceramic de aici, ce avantaje îți oferă și cum îți poate veni în ajutor!

Aparat dentar ceramic – ce este?

Aparatul dentar din ceramică este similar cu cel metalic, singura deosebire fiind între brackeți, în cazul celui din ceramică aceștia fiind albi sau apropiați culorii dinților, spre deosebire de cel metalic, al cărui brakeți sunt metalici, gri. Așadar, aparatul dentar ceramic funcționează asemenea unui aparat ceramic, dar aspectul estetic al acestuia este mult mai plăcut. Așadar, dacă ești o persoană care lucrează cu publicul și ai fi jenat de purtarea unui aparat tradițional, aparatul ceramic este varianta potrivită pentru tine!

Avantajele pe care ți le oferă alegerea unui aparat dentar ceramic

Dacă vei opta pentru un astfel de aparat, trebuie să cunoști avantajele de care te poți bucura:

  • Aparatul ceramic este mult mai puțin vizibil comparativ cu cel metalic. Brakeții pot fi albi sau similari culorii dinților, având diferite grade de transparență. Datorită acestui aspect, aparatul ceramic este mult mai preferat de pacienții adulți care lucrează mult cu publicul sau care s-ar putea simți stânjeniți de purtarea unui aparat dentar metalic;
  • Aparatul dentar ceramic poziționează corect dinții într-o perioadă destul de rapidă, brakeții din ceramică având nevoie de o perioadă cuprinsă între 18 și 36 de luni pentru a îndrepta și alinia perfect dinții;
  • Aparatul dentar ceramic este mai confortabil de purtat, comparativ cu cel metalic. Având în componența sa materiale de o calitate superioară, neabrazive, acesta nu irită gingiile și nici părțile laterale ale gurii, așa cum se întâmplă în cazul brakeților metalici. În gereral, după aproximativ o lună de purtare a unui astfel de aparat, vei fi complet obișnuit, iar purtarea acestuia nu îți va crea niciun fel de disconfort;
  • Optând pentru un aparat ceramic, ai posibilitatea de a alege culorile brakeților, spre deosebire de aparatul metalic, ce îți oferă posibilitatea de a opta între gri și argintiu metalic lucios;
  • Un alt avantaj este dat de faptul că brakeții eramici nu perturbă semnalele la testele imagistice, spre deosebire de brakeții ceramici. Aceștia din urmă produc o interferență mult mai mică a semnalului.

Dezavantajele în alegerea purtării unui aparat dentar ceramic

  • Un aparat ceramic este mai scump comparativ cu unul metalic;
  • Aparatul ceramic nu este la fel de rezistent, comparativ cu un aparat metalic;
  • Aparatul ceramic mișcă dinții mai lent, comparativ cu unul metalic, deoarece brakeții sunt mai fragili;
  • Aparatul ceramic se poate păta. Dacă obișnuiești sp consumi cafea, sucuri ce conțin coloranți ori vin roșu, elasticele care fixează brakeții se pot păta și vor rămâne cu acest aspect până la înlocuire.

Pe FamilyDent.ro te poți bucura de posibilitatea de a alege cele mai bune servicii de sănătate orală! Fie că ai nevoie de un tratament pentru paradontoză, te confrunți cu o infecție la una dintre măsele, ai nevoie de un aparat dentar sau chiar de o coroana implant dentar Familydent, aici te poți bucura de cele mai bune servicii și de o echipă de medici și asistenți cu experiență, ce au la dispoziție toată tehnologia și mijloacele medicale pentru a-ți oferi cea mai bună soluție!

Folosește datele de contact de mai jos și bucură-te de frumusețea unui zâmbet frumos și sănătos!

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0312297087

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker