ActualitateBuzăul de ieri, Buzăul de astăziCultură

Lăutarii lui Botgros, în târgul Drăgaica

În week-end-ul 17-18 iunie, când se va desfășura Festivalul Naţional Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”, eveniment care duce mai departe moştenirea lăsată de marele nostru artist, adică dragostea de muzică populară şi folclorul românesc, adevărate valori ale neamului nostru” , buzoienii se vor putea bucura și de prezența la Buzău, în Drăgaică, a orchestrei „Lăutarii” condusă de Nicolae Botgros, artist al poporului, cea mai apreciată orchestră de muzică populară din întreg spaţiul românesc. Orchestra  a participat la prestigioase manifestări cultural-artistice la nivel de stat,  în emisiuni de mare popularitate cum ar fi „O vedetă populară”, „O dată în viaţă”, la Festivalurile  „Cerbul de Aur”, „Maria Tănase”, „Mamaia”, „Pe marginea Dunării” şi alte zeci de festivaluri regionale de mare rezonanţă. În anul 2000,  a  sărbătorit trei decenii de activitate artistică.

 Cum vor fi spectacolele din Drăgaică

Serile buzoienilor și tuturor celor care vor sosi în târgul Drăgaica, vor fi, timp de 17 zile: pop, rock, etnică, dance, urbană, de petrecere, populară, latino, nostalgică, de petrecere, a tinerilor, într-un cuvânt muzică pentru toate gusturile și pentru toate vârstele. Și pentru că a venit vorba de vârstă, trebuie să spunem că seniorii nu au fost uitați de Primărie. „Serile împreună” se  vor muta în Drăgaică. Astfel, în serile de miercuri, seniorii sunt invitați în Drăgaică pentru a s eîntâlnic cu Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu, Corina Chiriac, Gabriel Cotabiță și mulți alți îndrăgiți interpreți. Drăgaica este locul în care ne vom întâlni și cu  artiști buzoieni foarte îndrăgiți, precum Claudia Colniceanu, „Nemuritorii”,  Lucia Dumitrescu.

Concertele  vor începe zilnic la ora 18.00, publicul fiind așteptat să se strângă în zona de concert de la ora 17.00 în fiecare zi.

Peste 100 de comercianți din toată țara

Pe lângă muzică bună, târgul va avea și produse puse în vânzare de  mulţi meşteri populari, dar şi comercianţi care vor veni cu produse locale și nu numai. Târgul va aduna peste 100 de comercianți din toată țara.

Prin urmare, povestea celui mai vechi târg din România, atestat documentar din 1778, continuă anul acesta, în perioada 9 și 25 iunie, cu Festivalul Naţional Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu” și cu muzică de bună calitate în interpretarea unor mari artști din România şi Basarabia.

Evenimentul este susţinut de Primăria Municipiului Buzău, prin Centrul Cultural şi Educaţional „Alexandru Marghiloman”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker