Sport

Derby de play-off pe sintetic

Metalul Buzău – Sporting Liești, sâmbătă, de la 14.00

Liga a 3-a a ajuns la cea de-a treia etapă din retur, iar capul de afiș al rundei este, fără îndoială, meciul dintre Metalul și Sporting Liești, extrem de important în lupta pentru play-off. Remiza de la Rm. Sărat, de săptămâna trecută, a coborât din nou echipa buzoiană de pe podium, loc preluat de gălățenii de la Liești, adversarii de sâm­bătă ai băieților lui Vali Stan, care au și două puncte în plus.

Pentru a-și păstra intacte șansele la o poziție în Top 4 la finalul sezonului regulat, Metalul nu are decât varianta victoriei, o misiune și mai grea în condițiile în care lui Vali Stan îi vor lipsi doi jucători fundamentali, mijlocașii Zamfirescu și Tudorică, ambii suspendați. În schimb, este posibilă revenirea în echipă, după o accidentare, a căpitanului Costi Ispir.

De un eventual pas greșit al Metalului poate profita chiar CSM Rm. Sărat, pe care victoria din restanța de marți, cu Dinamo Bacău (1-0, gol Socol), a adus-o la numai două puncte distanța. Și cum vor juca din nou cu formația din Bacău și sâmbăta aceasta, dar în deplasare, sunt premise ca râmnicenii să fie luați serios în calcule pentru unul din locurile de play-off!

Liga a 3-a, Seria a 2-a – Etapa a 12-a

 • Dinamo Bacău – CSM Rm. Săra
 • Metalul Buzău – Sporting Liești
 • CS Făurei – Sportul Chiscani
 • Oțelul Galați – Aerostar Bacău
 • CSM Focșani – Viitorul Ianca

Clasament

 1. OȚELUL 27 p.
 2. CSM Focșani 26 p.
 3. Liești 22 p.
 4. Metalul 20 p.
 5. CSM Rm. Sărat 18 p.
 6. Aerostar 18 p.
 7. Ianca 16 p.
 8. Dinamo Bacău 7 p.
 9. Făurei 4 p.
 10. Chiscani 0 p.

Articole similare