duminică, 11 aprilie 2021

Deputatul Sebastian Radu a murit răpus de Coronavirus

Deputatul social-demo­crat Sebastian Radu a murit miercuri dimineață în urma unor grave complicații provocate de infecția cu ­Coro­navirus. El se afla într-o cli­nică din Germania, după ce, inițial, a fost internat, la începutul lunii noiembrie, la Buzău, iar după câteva zile, dat fiind că starea sa s-a înrăutățit, a fost transferat la București.

În vârstă de 49 de ani, Sebastian Radu și-a început cariera politică în Partidul Democrat Liberal, unde a condus organizația județeană de tineret și a candidat, din această poziție, pentru un post de parlamentar la alegerile din anul 2008. După înregimentarea în rândurile Partidului Social Democrat, el a devenit, în anul 2012, consiler local, iar după alegerea lui Marcel Ciolacu ca deputat a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Buzău, funcție lăsată vacantă de primul. El și-a dat ulterior demisia, acuzând neregulile săvârșite de fostul primar Constantin Boșcodeală în această calitate. În anul 2016, Sebastian Radu devine deputat și a făcut parte din Comisia pentru sănătate și familie din camera inferioară a Parlamentului. El era căsătorit cu Diana, medic stomatolog, și avea doi copii, cel mic elev în clasa a VII-a la Colegiul ,,B. P. Hasdeu”, iar cel mare student la Medicină la o universitate din Anglia.

Vestea decesului prematur, deși previzibil, al lui Sebastian Radu a căzut ca un trăznet peste apropiații săi, care mai sperau în minunea numită transplant pulmonar care urma să îi fie făcut de­putatului buzoian. Colegi de partid și adversari politici au ținut să îi aducă un omagiu public.

Marcel Ciolacu, ­preșe­din­te PSD: „Am primit în această dimineață una dintre cele mai dureroase vești. Bunul meu prieten și coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid. Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalți pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să te odihnească, Sebi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna! Condoleanțe familiei! Suntem alături de voi”.

Senator Lucian Romaș­canu: ,,Dumnezeu are planul Lui cu fiecare, dincolo de înțelegerea noastră, dincolo de ceea ce credem noi aici că e drept sau nedrept… Totuși, om fiind, pot să mă gândesc, în limitele mele pământești, la nedreptate. Îmi pare nedrept că un om tânăr, sănătos, bun, care ar fi avut ani în care să se bucure de ai lui, pleacă. Nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru sufletul său, pentru întărirea familiei lui. Dumnezeu să te ierte și să te primească la dreapta lui, Sebi… O strofă a lui Teodor Pîcă, nu vindecă dar mângâie: <Vă las în valea acestei stinse plângeri / Orice sfârșit vestește-un început, /Mă duc eu primul, sunt mai priceput / Să pun din vreme șeile pe îngeri>”.

Deputat Dănuț Păle: ,,Pentru mine, Bunul meu Prieten Sebi Radu nu va muri niciodată! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”.

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean: ,,O veste foarte tristă și dureroasă pentru noi toți cei care l-am cunoscut pe Sebastian Radu. Un om puternic, un exemplu de ambiție, dedicat familiei, dar și celor din jurul lui! Drum lin spre cer, Sebi! Dumnezeu să te aibă în paza Lui! Condoleanțe familiei îndurerate”.

Senator Liliana Sbîrnea: ,,Sebi Radu, cel mai altruist, vesel, echilibrat, blând și bun dintre noi, parlamentarii de Buzău, astăzi a ales drumul luminii. Sunt tristă și dezamăgită, nu găsesc cuvinte să-mi exprim sprijinul pentru familia frumoasă pe care o lasă îndurerată! Dumnezeu să te odihnească lângă cei buni și drepți!”.

Organizația PSD Buzău: ,,Cu o profundă durere în suflet și enorm regret ne luăm rămas bun de la cole­gul și prietenul nostru, deputatul Sebastian Radu! A plecat dintre noi un coleg drag, un prieten de nădejde, un profesionist de excepție și un om dedicat binelui celor din jur. Sincere condoleanțe, alături de rugăciunea noastră ca Dumnezeu să mângâie sufletele familiei îndurerate! Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten bun! Vei rămâne în inimile noastre!”.

Filiala ,,Mareșal Averescu” Buzău: ,,Membrii Fi­lialei Buzău a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere <Mareșal Alexandru Averescu>, cu durere în suflet, au aflat de înrolarea în armata cerurilor a Domnului deputat Nicolae Sebastian Radu în urma unei grele suferințe. Drum bun printre stele, domnule deputat, iar bunul Dumnezeu să te ierte! Condoleanțe familiei greu încercate! Amintire și lumină veșnică!”.

Gabriel Avrămescu, președinte PNL Buzău: ,,Luptele politice se sting în fața unor tragedii. Sebastian Radu, deputat PSD, s-a stins în ciuda eforturilor medicilor de a-l ține în viață. Sebi a pierdut lupta cu virusul, care a doborât o lume întreagă. Condoleanțe familiei și celor apropiați! Dumnezeu să te odihnească în pace, distinse domn!”.

loading...
error: Content is protected !!