Politic

Deputatul Roman a plecat și din ALDE. Recordul la traseism al lui Adrian Mocanu, în pericol!

Deputatul de Buzău Nicolae Roman, ales în Parlament pe listele Alianței pentru Unirea Românilor, a părăsit Alianța Liberalilor și Democraților, formațiune politică în care se înscrisese la jumătatea lunii noiembrie 2022. Prin înscrierea lui Roman în ALDE, partidul fondat de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu redevenise partid cu reprezentare parlamentară.

Imediat după ce a părăsit ALDE, fostul comandat al Diviziei 2 Infanterie „Getica” – suspectat că a fost implicat în reprimarea manifestațiilor de la Timișoara în decembrie 1989, a semnat, alături de alți doi deputați neafiliați, aleși pe listele Alianței pentru Unirea Românilor, și unul aparținând Partidului Social Democrat, inițiativa senatorului Diana Șoșoacă de revendicare a unor teritorii românești care acum aparțin Ucrainei, arată lista publicată joi de senatoarea independentă, și ea promovată în Parlament pe listele AUR. „Mulțumesc celor patru colegi deputați: Ciprian Ciubuc, Fancisc Tobă, Daniel Ghiță, gen. Nicolae Roman, care s-au alăturat demersului meu pentru denunțarea tratatului cu Ucraina din 1997 și recuperarea teritoriilor românești deținute ilegal de aceasta: Maramureșul istoric, Herța, Bugeacul, nordul Bucovinei, Insula Șerpilor. Încă mai sunt naționaliști în Parlamentul României!”, a scris pe Facebook senatorul Șoșoacă, care acum conduce o formațiune politică numită  SOS România. Drept pentru care este de așteptat ca Roman să se și înscrie în partidul Dianei Șoșoacă.

Așadar, din momentul intrării sale în Parlament, deputatul de Buzău Nicolae Roman se află la a treia formațiune politică pe care o părăsește și își pregătește migrarea către a patra: înainte de a ajunge în ALDE, acesta a fost membru al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și al Alternativei Dreptei. Dacă din AUR a plecat de bunăvoie, la scurt timp după congresul care l-a așezat în fruntea formațiunii pe George Simion, din Alternativa Dreptei a fost exclus pentru declarații scandaloase despre războiul din Ucraina. De asemenea, în anul 2012, Roman a candidat la Primăria Capitalei din partea Partidului PRODEMO, formațiune fondată de un consilier politic al lui Mircea Geoană, Marius Lazăr.

Astfel că performanța fostului deputat buzoian Adrian Mocanu (PSD-UNPR-PSD-PSRo-PMP-ALDE-PMP, la care se adaugă și tentativa de a prelua, alături de fostul senator Ion Vasile, conducerea organizației județene a Partidului Național Liberal înaintea alegerilor locale din anul 2016), aparent greu de egalat, este pusă serios în pericol de mișcările fulgerătoare pe scena politică ale deputatului Nicolae Roman, care părăsește a patra formațiune politică, dintre care trei în doar doi ani.

Articole similare