Politic

Delegație a PNL Buzău, în vizită la Bruxelles

O delegație a organizației județene a Partidului Național Liberal a fost în vizită, săptămâna trecută, la Parlamentul European de la Bruxelles, la invitația europarlamentarului liberal Rareș Bogdan. Din componența delegației au făcut parte primari, președinți ai organizațiilor locale și reprezentanți ai organizațiilor speciale de tineret și femei.

Liberalii buzoieni au avut ocazia să vadă exact ce presupune activitatea instituției și s-au arătat interesați de oportunitățile de finanțare europeană din prezent, de prognozele pe termen mediu și lung, dar și de politicile asumate la nivel european pentru viitoarele domenii de dezvoltare. Un moment mult așteptat a fost vizitarea spațiilor de lucru ale instituției, cel mai cunoscut fiind hemiciclul, care reprezintă inima democrației în Uniunea Europeană. „Buzoienii au avut ocazia de a cunoaște și aprofunda aspecte din activitatea instituției europene, de a înțelege care sunt mecanismele de funcționare, dar și care este relația dintre organismele europene și cele ale țărilor membre. Partidul Național Liberal este afiliat în Parlamentul European grupului Partidului Popularilor Europeni, cel mai mare grup politic european, care reunește forțe politice pro-europene de centru și de centru-dreapta din statele membre ale UE. Unul din obiectivele asumate de acest grup parlamentar european este o Europă mai competitivă și mai democratică, aflată mai aproape de cetățenii săi și a unei economii sociale de piață”, se arată într-un comunicat al PNL Buzău.

Deputatul Gabriel Avrămescu, președintele filialei PNL Buzău, a declarat că vizita este una foarte utilă pentru membrii partidului, astfel încât aceștia să conștientizeze nu doar importanța instituției europene, ci și concentrarea pe atragerea fondurilor europene, care să ajute la dezvoltarea comunităților.

„Vizita la Parlamentul European, dar mai ales dezbaterile la care colegii mei s-au implicat activ, reprezintă un câștig pentru noi ca organizație. O asemenea experiență te responsabilizează mai mult ca politician, te face să conștientizezi cât de important este să rămânem ferm atașați valorilor europene și euroatlantice, pe care trebuie să le promovăm în comunitățile noastre. România și Buzăul se dezvoltă în Europa unită. Banii europeni trebuie să vină la Buzău, iar noi trebuie să înțelegem care sunt obiectivele, mecanismele de finanțare și să muncim foarte mult”, a transmis președintele PNL Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare