Sport

DEJnănedjde. Gloria pierde trist cu Unirea

Mai mult întristare, decât vehemență. Cam asta a fost reacția microbiștilor buzoieni, cel puțin pe rețelele de socializare, după ce favoriții lor au pierdut cu Unirea Dej, 0 la 1. Buzăul a „comis-o” din nou, după meciul deja antologic, cu Iașiul.

Partida din Ardeal a început bine pentru Gloria, cu o lovitură liberă obținută de Vali Alexandru, la marginea careului. Dudu a executat însă în zid și nici Gaitan, la care ricoșase mingea, nu a reușit să reia pe poarta lui Răilean. La interval de numai două minute, buzoienii au avut încă o ocazie, dar lovitura de cap a aceluiași Gaitan a fost scoasă de portarul gazdelor.

Prima repriză, destul de antrenantă, a consemnat și oportunități ale celor de la Dej. Cocian l-a servit bine pe Blaj, șutul acestuia de la câțiva metri fiind prins de Denis Rusu. Câteva zeci de secunde mai târziu, putea înscrie Vali Alexandru, dar atacantul Gloriei a tras la o palmă de poartă.

Pe finalul primului mitan, dejenii au ratat din nou, dar Rusu a intervenit providențial, la șutul lui Fulga din șase metri. Atacantul îl „culcase” din fentă pe Marku, dar, lipsit de inspirație, a tras pe colțul scurt.

A doua repriză a debutat cu o mare oportunitate pentru Gloria. Sampaio a scos din joc doi adversari, i-a pasat lui Gaitan, dar argentinianul, cu toată poarta în față, a tras în Răilean. Ar fi fost un cadou perfect pentru mijlocașul care împlinise 31 de ani, cu două zile înainte de meci.

Treptat, jocul buzoienilor s-a stins, devenind lent și previzibil. Gazdele au speculat spațiile libere și pe un contraatac oprit de un fault imprudent al lui Sălceanu, au obținut un penalti. Alexandru Pop a transformat cu siguranță, trimițându-l pe Rusu în colțul opus.

Până la final, Gloria și-a mai creat o singură ocazie mare de gol, după o cursă în banda stângă Sampaio. Pasa acestuia către Boiciuc nu s-a tranformat în assist, Răileanu respingând încă o dată.

În urma rezultatului de joi, Gloria Buzău și Unirea Dej au amândouă 39 de puncte și ocupă locurile 5 și 6 din play-off-ul Ligii 2, ultimele. În cazul în care Unirea termină play-off-ul la egalitate de puncte cu Gloria, aceasta va avea câștig de cauză în detrimentul  buzoienilor datorită primului criteriu de departajare, numărul de puncte avut la finalul sezonului regular, 32 față de 31.

Gloria Buzău va mai întâlni SC Oțelul Galați (acasă, 16 mai, ora 19.00) și Steaua (deplasare, 21 mai, ora 13:00).

  • GLORIA BUZĂU: Denis Rusu – Bogdan Oteliţă, Kamil Wiktorski, Kristi Marku, Robert Sălceanu, Ariel Lopez (81’ Dinko Trebotic), Pablo Gaitan (69’ Istvan Fulop), Alexandru Boiciuc, Sampaio Eduardo Feitoza, Andrei Blejdea (55’ Dragoş Lazăr), Valentin Alexandru (81’ Daniel Vîrtej).
  • Rezerve neutilizate: Dragoş Horeboiu – Răzvan Greu, Joseph Godwin, Andrei Pandele, Alexandru Şuteu.

 

 

 

Articole similare