Educație

FOTO / Două cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Amaru, cursuri în Cipru

Prof. înv. primar Veronica Pândaru și prof. Mihaela Georgeta Ciobotă au format echipa de cadre didactice a Școlii Gimnaziale din comuna Amaru care a participat recent la un curs de formare despre aplicațiile online și mediile online care stimulează colaborarea și creativitatea, cum ar fi Padlet, Canva, Genially, Google Slides,  Jamboard, Mentimeter, Word Art ș.a.

Cele două cadre didactice au dobândit experiență practică în utilizarea și crearea de conținut digital și au purtat discuții cu privire la punctele forte și punctele slabe ale aplicațiilor, precum și cu privire la posibila aplicare în contextele lor de predare.

Astfel, activitatea de formare a urmărit îmbunătățirea competențelor digitale și integrarea eficientă a instrumentelor digitale în actul educațional. Pe parcursul a șase zile, cadrele didactice au asimilat noțiuni, concepte și informații noi, în vederea creării de resurse inovative și interactive pentru elevi. Un accent deosebit s-a pus pe soluțiile și aplicațiile web care încurajează incluziunea (permit elevilor cu nevoi și abilități diferite de învățare să participe pe deplin) și sustenabilitatea (promovează utilizarea eficientă și fără hârtie a resurselor școlare).

Programul de pregătire profesională a fost completat de un program cultural bine structurat, cadrele didactice având posibilitatea să viziteze principalele obiective turistice din Paphos.

Toate aceste activități au făcut parte din al doilea flux de mobilitate din cadrul unui proiect ERASMUS+ cursul de formare  fiind denumit  „Inclusive classroom through ICT” și au avut loc în Paphos, Cipru.  La el au participat  profesori din România, Letonia și Lituania.

În cadrul aceluiași proiect se vor perfecționa încă două cadre didactice din Amaru. Reamintim că, într-un alt flux de mobilitate în străinătate, Școala din Amaru este membră a consorțiului creat de Inspectoratul Școlar Buzău.

Articole similare