miercuri, 15 iulie 2020

Decizie definitivă a Curții de Apel Ploiești în cazul elevului de la Hasdeu cu media 2 la purtare

Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat astăzi în cazul elevului buzoian de la Colegiul Hasdeu căruia conducerea colegiului i-a scăzut nota la purtare după un conflict cu profesoara de desen.

Reaminti că anul trecut Tribunalul Buzău a decis anularea hotărârii Consiliului Profesoral și Consiliului de Administrație ale Colegiului Hasdeu, în baza cărora elevul Andrei Voicu, pe atunci în clasa a XI-a, s-a ales cu nota 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara pe Facebook, făcând trimitere la un videoclip muzical în care aceasta apărea înainte să fie cadru didactic.

Curtea de Apel a admis recursul Colegiului Hasdeu în procesul cu elevul Andrei Voicu și a menținut se pare hotărârea Consiliului Profesoral prin care elevul a fost notat cu 2 la purtare. În plus, elevul este obligat să plătească cheltuielile de judecată în valoare de 200 de lei. Sentința este definitivă.

Între timp Andrei Voicu a absolvit Colegiul Hasdeu, primind nota 10 la purtare pe al doilea semestru din clasa a XI-a, iar acum se pregătește de Bacalaureat.

„Admite recursul. Casează în parte încheierea din 27.05.2020 şi în parte sentinţa recurată, în sensul că admite cererea pârâtului de constatare a decăderii reclamantului din dreptul de a modifica acțiunea şi va respinge cererea de modificare ca tardiv formulată şi pe cale de consecinţă înlătură din sentinţa recurată mențiunea privind anularea hotărârii Consiliului Profesoral 1/10.12.2018. Menţine în rest încheierile atacate şi sentinţa recurată. Obligă intimatul la plata către recurentă a sumei de 200 de lei cheltuieli de judecată, constând în taxa de timbru. Definitivă”, se arată în decizia Curții de Apel Ploiești.

 

loading...
error: Content is protected !!