Sport

Debut în treapta a cincea de viteză. Marina Baboi câștigă Romanian Master Athletics

Deloc surprinzător, Marina Baboi începe anul în trombă. Sprintera din Buzău, aflată la prima competiție indoor din 2023, a participat, în week-end, la Cupa Romanian Master Athletics, reuniune atletică găzduită de Sala Ioan Soter, din București.

Fără istoric, competiția de sprint a fost dominată de Marina, atletă care și-a adjudecat atât semifinala, cât și finala. Pe lângă medalia de aur, buzoianca a realizat și doi timp buni, performanțe care aduc un plus de speranță în realizarea principalului obiectiv pentru acest an, participarea la europene.

Marina se va alinia în week-end la startul unei alte competiții, Grand Prix-ul destinat seniorilor, tineretului și categoriei Under 23, întrecere la care și-au anunțat participarea sute de atleți. Pentru buzoiancă, este un nou prilej de a realiza un timp cât mai bun, obiectiv poate mai important decât adjudecarea probei de 60 de metri.

Urmează, la finele lui februarie, Campionatele Balcanice, acolo unde sprintera de la Gloria și-a propus calificarea în finală. Concurența va fi însă acerbă, întrucât cam cele mai bune alergătoare de viteză din arealul est-european vor fi prezente în Turcia.

Dincolo de metalul din care vor fi confecționate medaliile pe care le va obține Baboi, importanți sunt timpii realizați în aceste competiții. Baremul de 7.24 impus anul acesta, în vederea calificării la Campionatul European Indoor este cât se poate de exigent. De amintit, personal best-ul Marinei este 7.29. Doar patru sprintere românce au coborât sub 7.30, în întreaga istorie a acestei probe, iar recordul național este 7.22, bornă stabilită în două rânduri de către Iolanda Oanță (1992) și Mirela Dulgheru (1993). Cealaltă atletă care a coborât sub bariera de 7.30 este Ionela Țârlea.

Pe Marina nu o avantajează nici mediul în care concurează, cele mai multe dintre întrecerile la care participă derulându-se pe o suprafață perimată, mult mai lentă comparativ cu cele din vestul continentului.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker