De ce pizza are un gust mai bun la restaurante?
Pizzeriile au cuptoare foarte fierbinți
Motivul numărul unu pentru care pizza quattro formaggi de la restaurant este mai bună decât cea făcută acasă este că au cuptoare care pot ajunge la 900°F, sau chiar mai fierbinți, ceea ce face crustele perfect crocante și elastice, cu acele pete minunate de cărbune. Cuptoarele de pizza sunt făcute să ajungă la temperaturi foarte fierbinți, iar cuptoarele de acasă pur și simplu nu se încălzesc atât de mult. De asemenea, cuptoarele de pizza au de obicei o placă încălzită în partea de jos a cuptorului, deci există transfer de căldură direct pe partea de jos a crustei, și majoritatea cuptoarelor de acasă nu au această caracteristică;
Restaurantele au un personal ca o armată
Astfel, aceștia cunosc detalii mici, dar importante. Bucătarii își știu bine treaba și fac pizza diavollo și alte tipuri de pizza toată ziua, așa că au mâna “dată”;
Iau ingredientele pizzei în serios
Pizzeriile folosesc ele mai proaspete și cele mai bune ingrediente pe care le pot găsi, inclusiv cele mai proaspete ierburi și ulei de măsline extra-virgin. Motivul este același pentru care ai face asta și acasă – cu cât ingredientele sunt mai proaspete, cu atât vei obține mai multă aromă. La fel procedează și cu plantele aromate, ca de exemplu cele folosite în pizza capriciosa;
Într-un final, este evident că profesioniștii de la pizzerii au multă practică, cuptoare profesionale și ingrediente de cea mai bună calitate. Din acest motiv pizza lor e atât de bună!